Як проходили вибори за межами Харкова

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 8 листопада 2010, 19:16
Місцева влада отримала значні повноваження, а тому боротьба за мандати районних та обласних рад значно посилилася. У зв’язку з цим, вибухнули масові фальсифікації.
Як проходили вибори за межами Харкова

Про виборчу кампанію в Нововодолажському та Чугуївському районах під час круглого столу розповіли ті люди, які особисто брали участь у виборах.

Екс-кандидат на посаду Нововодолажського селищного голови Віктор Слиш заявив, що територіальна виборча комісія неодноразово намагалася зняти його кандидатуру. Йому було винесено попередження за те, що придбав папір для агітаційних листівок не через спеціальний розрахунковий рахунок, а в звичайний спосіб у магазині. Аби не допустити другого попередження, пану Віктору довелося звернутися за захистом до правоохоронних органів.

До нерівних можливостей у веденні передвиборчої агітації також було віднесено обмежений доступ до прямого ефіру та відмову директорів шкіл, дитсадків та інших державних установ надавати приміщення для зустрічей з місцевим населенням.

Але найбільш шокуючим фактом стало те, що лише через три дні після виборів територіальна виборча комісія оприлюднила результати. Віктор Слиш обурений тим, що раніше ТВК не оголошувала жодних попередніх результатів.

Будучи впевненим у своїй перемозі Віктор Слиш домігся перерахунку голосів на деяких дільницях і виявив численні порушення та масові фальсифікації. До його рук також потрапило кілька чистих, зовсім незаповнених протоколів з мокрими печатками та підписами усіх членів дільничної виборчої комісії.

Водночас пан Віктор стверджує, що найбільше фальсифікацій вчинили не дільничні виборчі комісії, а територіальна, оскільки за попередніми даними він мав отримати перемогу і він сам особисто спостерігав за підрахунком голосів і бачив, скільки було недійсних бюлетенів, скільки людей підтримали його тощо. Але потім він побачив зовсім інші цифри, навіть по тих дільницях де був присутнім особисто.

Зараз Віктор Слиш подав до суду, вимагаючи перерахунку голосів та покарання фальсифікаторів.

Екс-кандидат на посаду Чугуївського голови Анатолій Кваша вважає, що в його районі масових фальсифікацій не було.

Пан Анатолій також додав, що визнає свою поразку і щиро дякує всім членам дільничних і територіальних виборчих комісій за їх сумлінну працю.

Обурений Анатолій Кваша лише тим фактом, що на інших достойних кандидатів чинився адміністративний тиск. За словами пана Анатолія, через численні погрози, політичні опоненти припиняли свою боротьбу.

Також під час обговорення стало відомо, що в день виборів печатки дільничних виборчих комісій відвозилися за межі приміщення для голосування нібито на ремонт.

Виходячи з вище викладеного, безкарність за проведення масових фальсифікацій підрахунку голосів призведе до того, що парламентські вибори будуть проведені аналогічним чином.

comments powered by HyperComments