До нової обласної ради не потрапило жодного журналіста

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 8 листопада 2010, 21:49
Журналістику часто порівнюють із четвертою гілкою влади . Адже дійсно, радіо, телебачення та газетні шпальти мають не аби який вплив на людей, і не лише перед виборами.
До нової обласної ради не потрапило жодного журналіста

Виходячи з таких міркувань, на вибори вирішили піти головний редактор газети «Зміївський кур’єр» Олександр Сумець та оглядач газети «Главноє» Леонід Логвиненко.  

У тих випадках, коли відмовляє суд і прокуратура люди починають звертатися до редакцій газет та писати листи на телебачення. Редакція газети «Зміївський кур’єр» завжди є відчиненою для людей і туди постійно надходить велика кількість листів і словесних звернень.

Люди добре знають Олександра Сумця, поважають його працю і часто звертаються за допомогою. У своїх статях пан Олександр висвітлював резонансні події, що відбувалися під час захоплення комбікормового заводу, незаконного видобутку піску в межах населеного пункту і за допомогою слова намагався хоч трішки змінити ситуацію на краще.

Леонід Логвиненко теж чимало писав про село і його проблеми. За словами пана Леоніда, він пішов у кандидати в депутати обласної ради для того, щоб там відстоювати інтереси селян і журналістів.

Але цим людям до перемоги невистачило по кілька десятків голосів. І коли колеги-журналісти запитали чому, то відповідь на це питання починалася не з інформації про фальсифікації, а з того, що сільське населення є дуже бідним і ним легко маніпулювати.

За словами Олександра Сумця, близько 80% підкуплених виборців завжди голосують за тих, хто їм надавав невеличку матеріальну допомогу. А крім того, представники Партії регіонів теж роблять якісь невеличкі корисні справи, про які вміють вчасно і вдало розповісти у ЗМІ.

За словами Леоніда Логвиненка, враховуючи низький рівень освіти населення, цього разу було вдало застосовано нову політичну технологію і людей знову ошукано так як і на всіх попередніх виборах. Коли писалися агітаційні промови, то в них уже значно менше друкували різних обіцянок, або подавали їх якось в узагальненому, а не конкретному вигляді. Все це робилося для того, щоб потім люди не мали можливостей звіряти ці обіцянки з реально зробленими справами.

Врешті-решт, фальсифікації не оминули ні Зміївський, ні Ізюмський райони. Аби запобігти порушенням закону, Олександр Сумець звернувся до суду, але під час самого засідання йому відмовили в розгляді справи посилаючись на терміни подачі заяви. Тобто спочатку документи були прийняті й почався розгляд, а потім судді чомусь вирішили, що Олександр Сумець запізнився з поданням заяви і відхилили розгляд справи.

Звертатись до суду чи прокуратури ще раз найближчим часом Олександр Сумець не збирається і планує продовжити свою журналістську діяльність. Адже за словами пана Олександра, така робота є дуже схожою на депутатську.

Під час обговорення результатів підрахунку голосів також була звернена увага на те, що цього разу в депутати не потрапив не лише жоден журналіст, а й жоден вчитель. Усі місця зайняли керівники великих підприємств і бізнесмени. За словами Леоніда Логвиненка, така влада є дуже далекою від народу і навряд буде належним чином дбати про нього.

comments powered by HyperComments