Свято-Дмитрівська парафія УАПЦ сьогодні святкує храмове свято

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 8 листопада 2010, 23:05
Більш ніж два десятиліття Свято-Дмитрівський храм гуртує православних українців. Настоятелем храму є Віталій Зубак, але головною фігурою Української Автокефальної Православної Церкви на Харківщині й в усій Україні є архієпископ Ігор (Ісіченко).
Свято-Дмитрівська парафія УАПЦ сьогодні святкує храмове свято

Парафіяни Свято-Дмитрівського храму дуже люблять свою церкву і намагаються якомога частіше відвідувати богослужіння. У стінах цієї великої святині люди чують не лише слово Боже, а й отримують допомогу кваліфікованих лікарів, які приймають хворих у вільний від основної роботи час. За кілька річний період існування церковної амбулаторії, там отримало допомогу більше 3 тисяч пацієнтів.

Владика Ігор (Ісіченко) крім церковної діяльності обрав ще й викладацьку. Зараз він проводить пари в Харківському Національному Університеті ім. В.Н. Каразіна.

Свято-Дмитрівський храм хоч і є на перший погляд бідною спорудою, люди почуваються в ньому дуже добре. Приміщення завжди наповнюється такою світлою позитивною енергією і затишком, що в думках теж настає впорядкований спокій.

Архієпископ Ігор (Ісіченко) зараз дбає не лише про духовний стан своїх парафіян, а й про єднання всіх православних християн Слобожанщини й української діаспори США. Нещодавно, владику було запрошено на засідання Митрополичної Ради УПЦ в США, де він виступив з оглядом церковного життя в Україні.

Ігор (Ісіченко) також мав доповідь на загальних зборах духовенства і брав участь у ХІХ соборі УПЦ в США. А низка промов владики завершилася лекцією для студентів семінарії святої Софії та їхніх гостей з карпаторуської семінарії в Пітсбрургу.

 

comments powered by HyperComments