Мешканці Харкова проти того, щоб Євросоюз давав кредити для «Євро-2012»

Жанна Титаренко  |  Середа, 10 листопада 2010, 22:36
Таку позицію висловили деякі мешканці Харкова під час чергового пікету обласної державної адміністрації. Люди недовіряють Геннадію Кернесу і впевнені в тому, що більша частина наданих Європою коштів буде вкрадено, і місто отримає величезні борги, а не розвиток.
Мешканці Харкова проти того, щоб Євросоюз давав кредити для «Євро-2012»

Виходячи з таких міркувань невелика групка людей вийшла на Майдан Свободи і вимагала перерахунку голосів. Маючи надії, що Європа зверне увагу на ці події й врешті-решт відмовить кредитувати всілякі проекти Геннадія Кернеса, пікетувальники згодилися стояти поряд із тими, хто підтримує Арсена Авакова і захищати Харків від злочинної влади.

Але більша частина тих людей, що вимагає перерахунку голосів, дійсно підтримує Арсена Авакова і впевнена у його перемозі на виборах.

Серед пікетувальників були й ті люди, які обурені тим, що на виборах їм дали зіпсовані бюлетені, і потім не зарахували їхній голос. Така ситуація виникла в той час, коли члени комісії видавали бюлетені без спеціальної печатки вибув напроти Олександра Денисенка та Партії Реформи і Порядок.

Засмучує мешканців Харкова також те, що одні і ті ж бюлетені без печатки вибув у яких проголосовано за Геннадія Кернеса та Партію регіонів вважаються дійсними, а ті – в яких люди намагалися проголосувати за іншого кандидата чи партію визнали недійсними.
Дізнавшись про факти масових фальсифікацій, люди розкинули намети на Майдані Свободи і вимагають провести повторні вибори міського голови.

Нагадаємо, що сьогодні в Харкові проходили дні Греко-Католицької Церкви в Україні і парафіяни цієї конфесії запропонували отцям помолитися за здоров’я пікетувальників і гарну теплу погоду. Віряни також прохали єпископа ординарії Римо-Католицької Церкви Мар’яна Бучека з’явитися на майдані особисто і довести всім той факт, що люди пікетують облдержадміністрацію для того, щоб захистити правду, а не заробити гроші.

На такі закиди отці Греко-Католицької Церкви та інших конфесій відповіли тим, що після виборів вони змушені лікувати духовні рани своїх парафіян, і що вони будуть це робити в обов’язковому порядку. Але до наметів жоден священик не пішов, оскільки політика не є їх справою.  

 

comments powered by HyperComments