За для спасіння духовності української нації релігійні конфесії розпочали активну співпрацю

Жанна Титаренко  |  Четвер, 11 листопада 2010, 00:31
Суспільні Дні Української Греко-Католицької Церкви не минули і Харкова. Отці різних конфесій Української Церкви розпочали активну співпрацю з відродження духовності і внутрішньої культури українського народу.
За для спасіння духовності української нації релігійні конфесії розпочали активну співпрацю

 Головною проблемою для Української Церкви є те, що зараз дуже мало людей прислухається до Слова Божого й відвідує церкву, і доносити моральні імперативи до суспільства стало вкрай складно.

Саме з цього питання сьогодні відбувся круглий стіл, на якому мали слово представники Греко-Католицької, Лютеранської, Римо-Католицької та Православної Церкви Київського Патріархату. Між отцями не виникло жодної суперечки з обрядових розбіжностей чи інших релігійних питань. Усі говорили про те, що має згуртовувати українську громаду і як об’єднувати зусилля для подолання моральної кризи і спасіння української нації від розколу.

(Вони є не лише духовними отцями, а й жертовними християнськими місіонерами)

І дійсно, українська релігійна громада допомагає дитячим будинкам, людям з обмеженими фізичними можливостями і, звісно ж, підтримує духовне благополуччя своїх вірян.

Крім цього, єпископ ординарії Римо-Католицької Церкви Мар’ян Бучек наголосив на тому, що під час спільних соціальних проектів, жоден священик не має права переконувати вірян однієї конфесії до переходу в іншу. Владика закликав до поваги і свободи вибору, оскільки втручання в особисті релігійні переконання людини вважає великим гріхом, що призводить до розколу нації.

Отці також з великою радістю погодилися на відкритий діалог з вірянами різних конфесій. Вони давали відповіді на питання пов’язані зі змістом Біблійних текстів та самим життям.

Українську релігійну громаду підтримало громадське об’єднання «Поступ». Організація не лише надала приміщення, а й допомогла зібрати людей та провести захід на найвищому рівні.

Учасники зібрання також переглянули документальний фільм «Спадщина Андрія Шептицького». 


 

comments powered by HyperComments