Безпритульні діти потребують термінової допомоги

Жанна Титаренко  |  Четвер, 11 листопада 2010, 03:00
Дитячий будинок чи притулок не може замінити нормальну сім’ю. Та й фінансуються такі заклади вкрай погано. Сестри милосердя Римо-Католицької Церкви намагаються всіляко допомагати знедоленим дітям, але держава ставить величезні перепони і не завжди дає дозвіл допомагати сиротам.
Безпритульні діти потребують термінової допомоги

Про це та інше, «Справжній варті» розповіли сестри милосердя, що приїхали до Харкова з Польщі. Вони намагалися привезти дітям нові теплі речі, але на кордоні таку гуманітарну допомогу не пропустила міліція.

Сестрам милосердя довелося збирати кошти і все необхідне для дітей купувати на території України.

Крім того, римо-католицьким сестрам не дозволяють опікуватися дітьми, віком до 18 років. Таку заборону мотивують тим, що вони іноземці.

Врешті-решт Римо-Католицька Церква організувала притулок Де-Поль. Його відвідують підлітки віком від 18 до 21 року.

Діти, які не так давно залишили сиротинці отримують у Де-Полі психологічну та юридичну допомогу. Вони також можуть приходити туди, щоб випрати одяг чи викупатися.

Та все ж у ранньому віці лікувати психічні розлади значно легше ніж в пізньому підлітковому, і тому сестри милосердя дуже шкодують, за те, що вони не мають права спілкуватися з дітьми.

У Дні Греко-Католицької Церкви в Кафедральному Соборі відбулася екуменічна молитва за участі представників українських релігійних громад міста Харкова.

Молилися й за сиріт, і за Україну, і за всіх людей, яких всіх однаково любить Господь.

Отець Української Православної Церкви Віктор Маринчак закликав усі релігійні громади до єднання і сказав, що він вірить у те, що в недалекому майбутньому це станеться і всі віряни будуть причащатися з однієї чаші.


 

comments powered by HyperComments