Мешканці Харкова мають можливість поглянути на дива мистецтва ручної роботи

Жанна Титаренко  |  Четвер, 11 листопада 2010, 17:57
Міжнародний фестиваль традиційної народної культури «Покуть» зібрав найкращі роботи майстрів України, Білорусії, Росії, Польщі, Сербії, Чехії, Норвегії, Ізраїлю та США.
Мешканці Харкова мають можливість поглянути на дива мистецтва ручної роботи

На дивовижні витвори мистецтва можна споглядати в приміщення Харківського обласного центру народної творчості.

Серед великої кількості вишитих рушників і сорочок, виробів із бісеру та глини, вирізняються чудові фігурки молодих дівчат.

Все це створено із звичайнісінької соломи та колосків. А для того, щоб стебла сухої пшениці не ламалися, майстри їх відварюють за спеціальним рецептом. Потім, коли вони схороняють, їх ріжуть на довгенькі служки і плетуть різні іграшки та сувеніри.

Зате колоски пшениці не піддавалися термообробці. Вони виглядають цілком природно, надаючи фігуркам молодих дівчат особливі образи та виразність.

Єдиним маленьким недоліком таких прикрас оселі є те, що їх треба зберігати під щільно зачиненим склом, оскільки в іншому разі, колоски і солома добре вбирають пил, що призводить до псування зовнішнього вигляду вироба.

На фестивалі також представлені ляльки-мотанки. Адже такі невеличкі іграшки простої конструкції можна виготовляти за 10-15 хвилин і сміливо забавляти малюка.

Метою такого фестивалю є збереження та відтворення народних традицій, звичаїв і обрядів. Адже такі вироби є своєрідними і підтверджують самобутність кожної нації.

comments powered by HyperComments