Представники УГКЦ вчетверте обрали Харків

Жанна Титаренко  |  Неділя, 14 листопада 2010, 02:21
Суспільні дні Української Греко-Католицької Церкви, які започаткував сам митрополит Андрій Шептицький вчетверте відбулися у Харкові.
Представники УГКЦ вчетверте обрали Харків

Українська Греко-Католицька Церква достатньо толерантно сприймає інші релігійні конфесії української громади. Виходячи з таких міркувань, представники УГКЦ запросили на зустріч парафіян і отців Лютеранської і Римо-Католицької Церков та Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Голова Екуменічної комісії УГКЦ отець Ігор Шабан привітав усіх учасників заходу і закликав шукати ті спільні риси та цілі, які об’єднують всю українську релігійну громаду.  

Виходячи з того, що завданням Церкви є допомога сиротам, ув’язненим та іншим соціально не захищеним групам населення, Греко-Католицька Церква для часткового вирішення цих суспільний проблем об’єднала свої зусилля з іншими релігійними конфесіями.

Але крім цього, вся українська громада об’єднана низкою проблем пов’язаних із тим, що люди не прислухаються до Слова Божого. Звісно, що чесній віруючій людині жити в такому оточенні надто складно. І тут виникає природне бажання щось змінити, тобто допомогти звичайним мирянам відчути Бога і жити за іншими правилами.

Суспільні дні УГКЦ зібрали українську релігійну громаду для того, щоб обговорити метоли спілкування з населенням і прийняти певні рішення.

На зустрічі був присутній віце-ректор Українського Католицького Університету Мирослав Маринович. Він виступив з невеликою доповіддю на тему: «Розмова глухого з німим». Мова йшла про те, що люди часто не розуміють один одного через те, що не налаштовані допомагати одне одному. А Слово Боже сприймається неоднозначно тому, що люди не налаштовуються на його сприйняття і не готові йти до Церкви через свій спосіб життя та низку світоглядних уявлень.

Отець Української Греко-Католицької Церкви Аристарх Дядя наголосив на тому, що віра в Бога дуже необхідна для молоді. Адже найбільший відсоток самогубств зараз припадає на людей від 20 до 40 років. Отець також зазначив, що для підлітків УГКЦ організовує літні табори, де молодь може активно відпочивати і позитивно сприймати людські цінності, що базуються на християнській етиці та моралі.

Аристарх Дядя також зазначив, що Українська Греко-Католицька Церква не має FM частот, і в зв’язку з цим значно обмежуються можливості для спілкування з молоддю, оскільки інші радіохвилі слухає значно менша частина людей. Відсутність свого радіо- чи телеканалу отець пояснив браком коштів, а також дуже насиченим інформаційним полем, у якому важко витримувати конкуренцію та завойовувати своїх слухачів і глядачів.

 

comments powered by HyperComments