Вся Україна вшановує жертв голодомору

Жанни Титаренко  |  Субота, 27 листопада 2010, 23:44
Покладання квітів і запалення свічок сьогодні поєднує українську громаду східних і західних теренів України. У Харкові зібралося близько 200 людей, які принесли вінки до пам’ятного каменю Вояків УПА та Хрестів Жертвам голодомору.
Вся Україна вшановує жертв голодомору

Довга колона просувалася вулицею Сумська. Але представники влади не долучилися до цього заходу. 

На мітинг прийшли члени харківських осередків Народного Руху України, Братства Ветеранів Вояків УПА, Братства Політв’язнів і Репресованих, Конгресу Українських Націоналістів, Спілки Української Молоді та інші небайдужі до української історії мешканців міста.

Українська громада схиляється до думки, що голод був влаштований навмисне і закликає визнати його геноцидом усіх представників влади і світову спільноту.

На Західній Україні, а зокрема в містечку Золочів, звідки щойно повернулася кореспондентка «Справжньої варти», відбулися церковні богослужіння у Храмі святого Миколая та Василянських монастирях.

За словами нашої співрозмовниці черниці Наталії, мертві мають величезну силу, і можуть впливати на живих. Виходячи з таких міркувань, сестра Греко-Католицької Церкви закликає молитися за мертвих, щоб Бог простив їх гріхи, а вони у свою чергу захистили нас від усяких бід.

Вірні української релігійної громади молилися також і за майбутнє України та її народу. «Боже великий єдиний нам Україну храни…» сьогодні прозвучить до шести разів у кожній українській церкві.

Значна частина населення запалює свічки вдома, поминаючи тих, хто безневинно загинули від голоду та інших політичних репресій.

 

comments powered by HyperComments