Невідомі особи знищили всі квіти біля пам’ятника воякам УПА та кам'яних Хрестів Жертв голодомору

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 29 листопада 2010, 22:50
Кілька днів тому вся Україна вшановувала жертв голодомору 1932-1933р.р. До пам’ятних Хрестів Жертв голодомору та каменю вояків УПА мешканці Харкова покладали вінки та квіти. Але за одну ніч невідомі особи все знищили і накидали біля цих святинь битих пляшок та іншого сміття.
Невідомі особи знищили всі квіти біля пам’ятника воякам УПА та кам'яних Хрестів Жертв голодомору

У попередні роки квіти біля пам’ятних знаків лежали по кілька тижнів, але цього разу всі вінки було спалено. 

За словами голови Харківського осередку Спілки Української Молоді Костянтина Черемського, біля пам’ятних знаків було насмічено так, що він те все був змушений якомога швидше прибрати, не чекаючи журналістів чи інших свідків.

Адже дійсно, для українців цей факт є сумним, а для всіляких комуністів та інших політичних збоченців – радісним.

Представники Харківської міської влади цього року не долучались до заходів із вшанування жертв голодомору. А правоохоронні органи навіть не намагаються знайти і покарати тих, що вчинили черговий вандалізм біля пам’ятних знаків.

В той же час, за законодавством України, за навмисне пошкодження пам’ятників або зухвале поводження біля них передбачається покарання, і навіть позбавлення волі, терміном від 1до 8 років.

Українська громада дуже обурена таким фактом. За словами голови Харківського осередку Братства ветеранів вояків УПА Володимира Столяркова, члени його організації постійно здійснюють нагляд за українськими пам'ятниками, що розташовані в межах міста і на околицях. Після такого факту охорона пам'ятних знаків буде посилена. Але на превеликий жаль, все це буде здійснюватися силами української громади, а не правоохоронними органами, як це мало б бути в нормальній цивілізованій державі. 

 

comments powered by HyperComments