Петро Матвієнко не збирається закінчувати життя самогубством

Ліна Кажан  |  Субота, 4 грудня 2010, 15:04
Ще й досі не знайдено тіло зниклого журналіста Василя Кліментьєва. Заступник головного редактора газети «Новий стиль» Петро Матвієнко намагається з`ясувати нові факти з розслідування цієї справи.
Петро Матвієнко не збирається закінчувати життя самогубством

Сто один день тому зник харківський журналіст. Ще й досі не знайдено тіло Кліментьєва. Петро Матвієнко, який дуже добре його знав, намагається з`ясувати нові факти по цій справі.

2 грудня 2010 р. Матвієнко заявив про підготовку провокації. Деяким людям не подобається зацікавленість Петра цією справою. Перша фраза, яку він сказав журналістам, була про те, що він не збирається кінчати життя самогубством.

14 листопада 2010 р. у Петра Матвієнко був обшук. Вилучили всю техніку. Досі нічого не повернуто. Це порушення 31 і 32 статей Конституції про приватне листування та 34 статті про свободу слова. На думку Петра, це – провокація. Справу не розкрито, як і ряд інших. Якщо з ним щось станеться, Петро прохає звинувачувати правоохоронні органи.

Матвієнко переконаний, Кліментьєв не потонув, і вбивства з метою викупу не було.

Відомо, що більш ніж 120 осіб приймали участь у розслідуванні цієї справи. Було досліджено близько 1000 га Печеніжського водосховища, витрачено купу грошей, а результат – нуль. Слідство відсікло кінці. У їх руках була людина, яка остання бачила Кліментьєва, але її відпустили.

Провели 5 обшуків квартири Кліментьєва, перевернули там все до гори дригом та нічого цікавого не знайшли. Тільки при шостому виявили пістолет. Печатки на квартирі порушено не було, будівля знаходилася під охороною. Петро вважає, що пістолет підкинуто правоохоронними органами. Факт, що ключі від оселі журналіста знайшли у човні разом із його мобільним телефоном. Все зберігається у слідчого.

Петро Матвієнко постійно взаємодіє з адвокатами. Він переконаний, до зникнення причетні колишні та теперішні працівники міліції. Слідчий працює з ентузіазмом тільки з невинними, а харківська міліція є дахом як мінімум для п`яти кримінальних угрупувань.
Петро каже, що найімовірніші версії мотиву вбивства – це робота та борги. Адже відомо, що Кліментьєв займався бізнесом. Скоріш за все, журналіста вже не знайдуть.

Ізмайлов був юрисконсультом загиблого. Проти нього сфабрикували справу та кинули за ґрати на два тижні. Зараз він дуже хворіє, а слідчий Легецький відмовив Ізмайлову в проханні захистити його як свідка по даній справі. Допит так і не відбувся.

За словами Петра Матвієнка, Михайло Добкін стверджував, що Кліментьєв з`явиться після виборів. Петро дивується, чому Михайла Марковича не допитали та не подивилися його комп`ютер.

Слідчий Легецький – найкращий. Петро припускає, що у слідчого не має стимулу, або йому заважають працювати, або його потрібно виміняти.

З версіями слідства Матвієнко категорично не згоден. Він ще має надію дізнатися правду. Якщо Петро не встигне сам, то сподівається на допомогу своїх друзів, чиї імена не повідомив.
 

comments powered by HyperComments