Виставка «Магічний Китай»: лікує, надихає, продається

Ліна Кажан  |  Четвер, 16 грудня 2010, 08:00
До 27 грудня у харківській галереї «Маестро» проходить цікава виставка. Частину творів мистецтва привезено зі Сходу, а решту зроблено талановитими українськими митцями. Більшість експонатів можна навіть придбати.
Виставка «Магічний Китай»: лікує, надихає, продається

Темою виставки є «Магічний Китай». На експозиції представлено багато виробів із напівдорогоцінного та оздоблювального каміння.
За ствердженням консультанта виставки, вони мають цілющі властивості, приносять удачу та достаток.

Найчастіше можна побачити нефрит, онікс, агат, мушлі або перламутр.

Протягом багатьох сторіч китайці цінували перламутр. Ним прикрашали зброю, скриньки, дошки для гри в шахи і навіть меблі. Пізніше з красивих мушель почали виробляти ґудзики, пряжки, намиста, сережки та інші дрібні вироби.

Майже всі фігурки людей, тварин, дерев або квітів, згідно китайської філософії, щось символізують і є оберегами дому. Консультант охоче розповідає про культуру Сходу та його традиції.

Виставка, справді, на будь-який смак. Є картини, малюнки на тканині (найчастіше на шовку), ляльки-духи, демони, дракони, тигри.

Багато речей повсякденного вжитку. Наприклад, чудовий керамічний посуд, віяла, ширми та різноманітні жіночі прикраси.

Нагадаємо, що виставка триває до 27 грудня у галереї «Маестро», що розташована в будівлі Харківського академічного театру опери та балету.

comments powered by HyperComments