«Життя, яким воно є…»: в Харкові відкрилася фотовиставка на підтримку онкохворих дітей

Юлія Гуш  |  Субота, 15 лютого 2014, 11:52
14 лютого в приміщенні Харківської муніципальної галереї відкрилась благодійна фотовиставка під назвою «Життя, яким воно є…». Вона працюватиме до 26 лютого.
«Життя, яким воно є…»: в Харкові відкрилася фотовиставка на підтримку онкохворих дітей

Вона організована в рамках кампанії «StopБіль» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

На виставці були презентовані фотографії Русі Асєєвої, зроблені у відділенні дитячої онкології Національного інституту раку. На цих світлинах – щоденні будні маленьких пацієнтів, їх батьків та лікарів. Авторка показує, що, незважаючи на те, що онкологія стала частиною їхнього життя, з нею можливо і потрібно боротися. Адже ця хвороба виліковна. Проте на даний час в Україні від раку видужує тільки кожен другий онкохворий. Тому мета цієї виставки – не тільки розповісти про проблеми дитячої онкології, а й спонукати глядачів допомагати таким дітям.

«Це ідея київського фонду допомоги онкохворим дітям «Краб», – розповіла організатор виставки Олена Єрьоміна, голова правління благодійного фонду «Забота», – цю виставку учасники фонду вже проводили в Києві в Мистецькому арсеналі. Вони шукали продовження цього руху по інших містах України. Ми прийняли цю естафету і власними зусиллями допомогли їм організувати виставку в Харкові».

Тема дитячої онкології  як така складна та болюча. Вигляд дітей, змучених хворобою, мало кого залишить байдужим. Проте на це, за словами організаторів, не варто заплющувати очі і, тим більше, робити вигляд, неначе такої проблеми взагалі не існує.

Відкриття виставки відзначилось також своїм музичним супроводом. Відвідувачі галереї мали нагоду насолодитися класичними творами у виконанні квартету «Времена года».

Крім того, з моменту відкриття почала діяти скринька для пожертвувань. Всі виручені кошти підуть на ліки для дітей онкологічного відділення Першої обласної дитячої лікарні.

Виставка триватиме до 26 лютого.

 

 

 

comments powered by HyperComments