В Харкові представники Конфедерації Вільних профспілок України пікетували обласну адміністрацію (ФОТО)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 18 лютого 2014, 10:23
17 лютого представники Конфедерації Вільних профспілок України біля приміщення Харківської обласної державної адміністрації провели пікет, в якому взяло участь приблизно 70 людей.
В Харкові представники Конфедерації Вільних профспілок України пікетували обласну адміністрацію  (ФОТО)

Пікетувальники обурені заборгованостями по заробітній платі, пенсіям, скороченням робочих місць, масовими порушеннями прав робітників. Їх непокоїть незадовільний стан економіки країни та падіння доходів населення. За словами Миколи Волинця, голови Конфедерації Вільних профспілок України, українці на початку року стали біднішими на 10 %.

«Ми провели в Харкові виїзне засідання Конфедерації Вільних профспілок, – розповів Микола Волинець, – Порядок дня такий: ми повинні реагувати на ті останні події, що відбуваються в Україні. Це невиплачені зарплати, пенсії, лікарняні, знецінення національної валюти, розбалансування економіки в зв’язку з відсутністю легітимного уряду».

Тому представники вільних профспілок розглянули питання про підготовку до всеукраїнського страйку, який запланований на 25 лютого. Вони вимагатимуть підвищення мінімальної заробітної плати, відміни пенсійної реформи, забезпечення збереження вже існуючих робочих місць та створення нових, своєчасних виплат по всіх напрямках соціальної допомоги та недопущення прийняття нового Трудового кодексу України.

Того ж дня відбулося засідання, на якому представники Конфедерації Вільних профспілок прийняли резолюцію, в якій вимагатимуть внесення змін в державного бюджету на 2014 рік та передбачення в ньому антикризової програми, яка є необхідною «у зв'язку з із зниженням економічних показників, викликаним різким стрибком інфляції».

Вони вимагають від Верховної Ради скасувати закон «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» та відновити положення пенсійного законодавства, що діяли до прийняття закону. Також представники Вільних профспілок задля збереження цілісності держави закликають до міжконфесійної стриманості та додержання конституційних прав людини на свободу совісті та віросповідання.

 

comments powered by HyperComments