Арсен Аваков, карколомна кар'єра опозиціонера: від розшуку Інтерполом до крісла міністра внутрішніх справ

Субота, 22 лютого 2014, 17:00
Колишній голова Харківської обласної державної адміністрації, народний депутат фракції ВО «Батьківщина» Арсен Аваков призначений сьогодні виконувачем обов'язків міністра внутрішніх справ України.
Арсен Аваков, карколомна кар'єра опозиціонера: від  розшуку Інтерполом до крісла міністра внутрішніх справ

Аваков біля харківської лікарні, де перебувала Ю. Тимошенко. Квітень 2013 р.

Інший кандидат, колишній начальник київської міліції генерал-лейтенант Віталій Ярема (теж фракція "Батьківщини") з невідомих причин знявся на користь Авакова.

Арсен Аваков був суперником Геннадія Кернеса на виборах мера Харкова 2010 року і взагалі є для харківського мера та Михайла Добкіна давнім заклятим ворогом. 

Деякі спостерігачі висловили припущення, що саме цей фактор міг зіграти якусь роль у виборі опозицією саме кандидатури Авакова на посаду керівника МВС. Справді є певний сенс у таких припущеннях: наспіх організований 22 лютого в Харкові Добкіним і Кернесом  з'їзд сепаратистів потенційно міг би загрожувати розколом держави, а їх запеклий особистий і політичний опонент Аваков як ніхто був би вмотивований перешкодити цьому.

Новообраний голова Верховної ради  Олександр Турчинов наголосив, що Аваков виконуватиме обов'язки міністра до формування коаліційного уряду.

Нагадаємо, що лише 2-3 роки тому українська влада переслідувала А.Авакова за його опозиційну діяльність. Він був змушений на деякий час виїхати з України. Лише восени 2012 року з обранням Авакова народним депутатом, він зміг повернутися на батьківщину, а кримінальні справи проти нього були закриті. Щоправда, деякі соратники Арсена Авакова все ще ймовірно перебувають під слідством.

Фото: Грани.Ру

comments powered by HyperComments