За нашу і вашу свободу: майданівці вшанували загиблих та підтримали в'язнів Болотної площі

Юлія Гуш  |  Субота, 22 лютого 2014, 23:18
21 лютого на харківський Євромайдан прийшло близько 5 тисяч людей. Зібрались вони для того, щоб віддати шану людям, вбитим на вулицях Києва.
За нашу і вашу свободу: майданівці вшанували загиблих та підтримали в'язнів Болотної площі

Перша година майданівської зустрічі була сповнена загальної жалоби. Активісти згадували товаришів, які загинули в сутичках у центрі столиці. Отець Віктор Маринчак провів за ними панахиду. Серед вбитих був, зокрема, харків'янин, активіст екологічної організації «Зелений Фронт» Євген Котляр. Він загинув під час перестрілки на вулиці Інститутській. Йому було 33 роки. Євген був альпіністом і перш за все запам'ятався харків'янам своїми виступами проти вирубки парку Горького в 2010 році. Його друзі та знайомі згадували, якою прекрасною людиною був Євген.

Цього разу майданчик біля пам'ятника Шевченку був заповнений людьми. Майданівці запалювали свічки та приносили квіти.

Харківські майданівці також висловили свою підтримку в'язням «Болотної площі». Активісти пройшли ходою центральними вулицями міста під гаслами «Харків, вставай», «Герої не вмирають» та «Слава Україні». Під час ходи був перекритий автомобільний рух. Спочатку вони зупинилися біля польського консульства, де висловили подяку за підтримку українського народу. Вони виголошували «Дякуємо полякам», «Україна – Польща разом» та «Dziękuję bardzo», що в перекладі з польської на українську означає «Велике спасибі».

Після цього майданівці рушили до Генерального консульства Росії, де вже вишукувався кордон правоохоронців зі щитами та в повній амуніції. Тут, під стінами російського представництва, вони скандували «Свободу в'язням Болотної» та  «Руки геть від України». В цілому, захід минув досить спокійно. Побоювання щодо силових дій з боку «тітушок», на щастя, не виправдалися.
 

comments powered by HyperComments