Брифінг представників Євромайдану в приміщенні Харківської обласної адміністрації

Юлія Гуш  |  Середа, 26 лютого 2014, 14:23
25 лютого в приміщенні облдержадміністрації Координаційна рада харківського Євромайдану провела брифінг для представників ЗМІ.
Брифінг представників Євромайдану в приміщенні  Харківської  обласної адміністрації

З журналістами розмовляли координатори харківського Євромайдану Вікторія Черевко та Олег Закапко. Вони оприлюднили три головні пункти, які в першу чергу  представники харківського Майдану хочуть донести до громадськості. По-перше, вони засуджують штучно створювану конфліктну ситуацію навколо знесення пам'ятника Леніну. На їх думку, цю справу  мають вирішити самі харків'яни, але вже в менш напруженій обстановці.

Представники Євромайдану наголосили на тому, що розкрадання місцевого бюджету – це зрада не лише  харків'ян, а й всього Майдану. Тому вони вимагатимуть створення тимчасової слідчої комісії з розслідуванню корупційної діяльності харківського міського голови Геннадія Кернеса.

«Питання про призначення  позачергових виборів міського голови з урахуванням кандидатури Геннадія Кернеса навіть не стоїть у нас на порядку денному – Вікторія Черемко, – ця людина має нести відповідальність за корупцію,  за невиконання конституції, за систематичні порушення прав та свобод харків'ян. Саме через це вона не має право перебувати на посаді харківського голови та балотуватися на посаду мера».

Брифінг  Євромайдану в  ХОДА:  В.Чистилін, В. Черевко, О.Закапко

Координатори також вимагатимуть від виконавця обов'язків міністра внутрішніх справ Арсена Авакова негайно розпочати оперативне розслідування діяльності в місті бандитських угрупувань, насильницькі дії яких завдали шкоди харків'янам-учасникам мирних демонстрацій останніх трьох місяців.

Також під час брифінгу постало запитання про подальші плани Євромайдану: «За ініціативою харківського Євромайдану в Харкові проходив перший форум Євромайданів всієї країни, – розповів Олег Закапко, – він опрацював основні вимоги та мету своєї діяльності. Це усунення узурпаторів при владі, недопущення нових узурпаторів і побудова громадянського суспільства на принципах народовладдя і самоврядування. Саме цим харківський Євромайдан займався всі ці три місяці».

Фото: vk.com/euromaidan_kharkiv; 057.ua

comments powered by HyperComments