«Таємниця Єви»: Богдан Коломійчук презентував свою нову книгу

Юлія Гуш  |  Четвер, 13 березня 2014, 14:40
12 березня в харківській книгарні «Є» український письменник Богдан Коломійчук презентував свою нову книгу – «Таємниця Єви».
«Таємниця Єви»: Богдан Коломійчук презентував свою нову книгу

Богдан Коломійчук

«Таємниця Єви» – збірка детективних оповідань, події яких відбуваються на зламі ХІХ та ХХ століть переважно в західних містах сучасної України – на Закарпатті, Львівщині та рідній для автора Волині. Книжка складається з двох розділів: до першого – «Ласки фурій» увійшли власне детективні оповідання, а  до другого, який отримав назву «Мелодія для квінтету» – авантюрні твори.

«Ця доба привабила мене тим, що це були часи певної свободи і сумнівів, – розповів Богдан Коломійчук, – наприклад, дружина вже не була зобов'язана терпіти свого чоловіка, який їй не подобався. Вона мала певну свободу. Розгортався феміністичний рух. Людство почало сумніватися в тому, що природа владна над ним. Технічний прогрес пішов вперед. Зараз говорять, що в Харкові погана екологія. Але в порівнянні з Лондоном чи Віднем початку ХХ століття вона ще нормальна. Тоді коптили небо страшно. Це вже пізніше людство стало трохи економніше для природи розвивати технічний прогрес. Тому зовсім не обов'язково, що ми зараз рухаємося кудись в прірву».

Минулі епохи в Богдана Коломічука викликають особливий інтерес як у історика. Працюючи над новими творами, він на основі архівних матеріалів та історичних джерел неначе реконструює ту епоху, в якій живуть його герої. Автор розповів, що і надалі буде працювати в детективному жанрі.

«Я скажу, що всі оповідання в цій книжці об’єднує одна єдина моя спроба покопирсатися у внутрішньому світі жінки. Різних жінок, в різних суспільних умовах і в різній діях. Наскільки мені це вдалося, вдається і буде вдаватися – судити читачеві».

Довідка

Богдан Коломійчук (нар. 1984 р.) – український письменник, автор історично-авантюрної прози. Минулого року отримав Гран-прі міжнародного конкурсу «Коронація слова-2013» за роман «Людвисар. Ігри вельмож». В творах письменника поєднуються захопливий сюжет, містика, гумор та правдиві історичні реалії.
 

comments powered by HyperComments