«Спати з жінками»: Андрій Любка презентував свою нову книгу

Юлія Гуш  |  Понеділок, 24 березня 2014, 09:45
23 березня в харківській книгарні «Є» відбулася презентація нової книги Андрія Любки «Спати з жінками». Модерував зустріч Ігор Зарудко.
«Спати з жінками»: Андрій Любка презентував свою нову книгу

«Це моя найспокійніша книжка, – розповів Андрій Любка, – хоча вона має назву нібито провокаційну – «Спати з жінками». Але тут навіть натяку немає на якійсь там вибрики або провокації. В ній є дуже ліричні тексти. Якісь дуже особисті, де я згадую дитинство, про свої улюблені книжки, про свої поразки та злети в літературному житті».

Проте за словами автора, книжка не є суто біографічною. Історії, яких в книжці налічується біля п'ятдесяти, базуються перш за все на авторський уяві, а не на його реальному житті. Наприклад, автор запевнив аудиторію що він не став би зустрічатися з двома дівчатами одночасно, як це робить один з героїв в його книзі.

Більша частина презентації відбувалася в формі діалогу між автором та слухачами. Зокрема, під час обговорення йшлося  і про цільову аудиторію творчості Любки: «Якщо ти пишеш правду, то вона цікавить тих людей, які стикаються з тими же проблемами, що і ти. Якщо ти пишеш вірші про гуртожиток – то твоя цільова аудиторія – люди, які живуть у гуртожитках. Які знають, що не можна залишати пельмені на кухні, бо вкрадуть. Якщо ти про це пишеш – вони це розуміють. Можливо, коли мені буде 70, я буду писати про те, що не можна забувати зуби в склянці – тому що вкрадуть. А загалом, аудиторія дуже важлива. Література як раз відбувається на цьому контакті – тексту автора і читача».

«Після цієї книги не хочеться померти, – прокоментував Ігор Зарудко, – після неї хочеться жити і відчути те, що відчуває автор. Це ті слова, які зараз нам, мабуть, необхідні. Слова добра, якогось такого «автостопного» ліричного затишку. Те що любить Андрій – це справді гарні речі».

Довідка:

Андрій Любка – український письменник, перекладач, есеїст. Автор книжок «Вісім місяців шизофренії», «Тероризм», «Кілер. Збірка історій», "Сорок баксів плюс чайові".

Лауреат літературних премій «Дебют» та «Київські лаври».
 

 

comments powered by HyperComments