У Харкові провели мітинг за мир та єдність в Україні (ФОТО)

Юлія Гуш  |  Середа, 26 березня 2014, 08:22
25 березня харків'яни зібралися на масштабному мітингу за мир та єдність України.
У  Харкові  провели  мітинг  за  мир  та  єдність  в  Україні  (ФОТО)

Мета заходу - показати, що Харків є українське місто, де переважна більшість мешканців рішуче виступає проти російської агресії та будь-яких проявів сепаратизму.

На мітинг прийшли кілька тисяч людей. Люди, прикрашені синьо-жовтими стрічками, тримали національні прапори. Як завжди, діяв вільний мікрофон, яким кожен охочий міг скористатися. З імпровізованої сцени пролунало чимало закликів до єдності та взаєморозуміння, що зараз, в складний для країни час є конче необхідними.

Крім того, в рамках мітингу відбувся збір підписів під петицією до російського керівництва. В ній мешканці міста запевняють, що ніякого «захисту прав» вони не потребують і будь-яке втручання в справи незалежної держави вважають абсолютно неприпустимим. Паралельно цьому відбувся збір підписів за створення незалежного та незаангажованого телевізійного каналу, який би не обслуговував інтереси того чи іншого можновладця.

Віче 25 березня відзначилося  і як день пам'яті. Оратори згадували людей, які загинули вже після перемоги Євромайдану. Проте не всі новини викликали однозначну реакцію: коли згадували Сашка Білого (Олександра Музичка), деякі майданівці не змогли стримати свого обурення. На харківському мітингу згадали також В'ячеслава Чорновола, який 15 років тому загинув за досі нез'ясованих обставин. А  "Небесну сотню"  пом'янули піснею «Пливе кача», яка вже стала її неофіційним реквіємом.

Відзначилось віче спільним молебнем представників не просто різних конфесій, але різних релігій. З імпровізованої трибуни читали молитви о. Віктор Маринчак (УПЦ Київського патріархату) та представник кримсько-татраського народу імам Абдула. Вони також закликали українців до миру та єдності.

comments powered by HyperComments