Звіт про діяльність громадської організації «Альтернатива» за 2011 р.

Віктор Кисіль, Олег Дубровін (ГО «Альтернатива»)  |  П'ятниця, 10 лютого 2012, 13:03
Закінчився 2011 рік. Тож спробуємо підбити підсумки роботи нашої організації за минулий рік. Основним досягненням, на наш погляд, є те, що за допомогою спецвипусків нашої газети та сайту у мешканців Пісочина, Рай-Оленівки та Надточіїв є можливість отримувати актуальну інформацію, обмінюватися своїми думками щодо життя усієї громади.
Звіт про діяльність громадської організації  «Альтернатива» за 2011 р.

Багато було зроблено нашими активістами для захисту природи та екології селища. Зокрема, навесні вже традиційно проводилося прибирання сміття в урочищі «Рижовський парк» та сосновому бору (мікрорайон Мобіль). Крім того, звертаючись до районних та обласних органів влади, журналістів, громадськості, ми змушували нашу селищну владу ефективніше й швидше ліквідовувати стихійні звалища.

Спільно з ГО «Зелений фронт» провели акцію протесту проти забудови урочища «Рижовський парк». Зараз справа щодо цієї забудови розглядається в суді.

Активісти ГО «Альтернатива», ГО «Зелений фронт» та О. Задьорний кілька разів зафіксували крадіїв чорнозему. Репортажі, що вийшли на каналах АТВК, «Інтер», НТН, ІСТV, 1+1 та ін., привернули увагу до цієї проблеми в межах усієї держави. Зараз справа із розкраданням чорнозему досліджується прокуратурою.

Влітку 2011 р. до ГО «Альтернатива» звернулися мешканці вул. Харківської з проханням захистити їх від протиправних дій, пов’язаних із незаконним прокладанням кабелю високої напруги поблизу їхніх помешкань. Спільними зусиллями нам вдалося позитивно для мешканців вирішити цю проблему. Слід відзначити, що звернення мешканців Пісочина до ГО «Альтернатива» були зумовлені недбальством та бездіяльністю селищної ради та небажанням виконувати свої безпосередні обов’язки.

Також до активістів нашої організації звернулися мешканці будинків по вул. Чапаєва, 56/2-3 (смт. Пісочин). У результаті прокладання восени 2010 р. каналізації була зруйнована дорога між двома багатоквартирними будинками й за рік ніхто не намагався її відновити. Нами було взято на контроль цю проблему, направлені запити та звернення до Пісочинської селищної ради та Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації.

Фото: pisochin.at.ua

Наша організація стала ініціатором та організатором культурно-спортивних заходів. Традиційно вже на день молоді в урочищі «Рижовський парк» відбулися велозмагання серед дітей та молоді до 18 років, в яких у 2011 р. взяли участь 43 учасники, вигравши нагороди та призи.

Із 2010 р. існує Літературно-мистецький клуб «Рижовський парк (Народна богема)», засідання якого відбуваються щомісяця. Влітку цього року учасники клубу організували екскурсію до с. Сковородинівка, де похований Григорій Сковорода. Крім того, активісти ГО «Альтернатива» виступили співорганізаторами етнофестивалю «Сад божественних пісень», що відбувся  17 вересня 2011 р. на території Бабаївської селищної ради.

30 жовтня 2011 р. за ініціативою активістів ГО «Альтернатива» в Пісочинському БК відбулися консультації представників Громадської ради при Харківській РДА щодо реформування житлово-комунального господарства та організації органів самоорганізації населення (ОСН, ОСББ).

Уперше в історії Пісочина в місцевому будинку культури відбувся концерт симфонічної музики. На сцені виступив Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський» під керівництвом заслуженого артиста України Ш. Палтаджяна. Виступ колективу організував А. Костецький (ГО «Альтернатива»).

26 листопада 2011р. об 11.00 на території Свято-Василівської церкви (смт. Пісочин, Харківський р-н) за ініціативою ГО «Альтернатива» та спільно Пісочинською селищною радою був встановлений Хрест пам’яті жертв Голодоморів. Настоятель церкви о. Леонід Мушинський провів панахиду та освячення хреста пам’яті.

comments powered by HyperComments