Євромайдан для собак. Харків’яни влаштували «виставку-віддачу»

Ніна Жаровська  |  Неділя, 6 квітня 2014, 15:00
Десять собак, чотири кота і десятки людей довкола них. На харківському Євромайдані проходила акція «з пошуку нової сім’ї» для тварин із притулку. Троє чотирилапих тепер мають нових власників.
Євромайдан для собак. Харків’яни влаштували «виставку-віддачу»

Під пам’ятником Тарасу Шевченко опівдні в суботу, 5 квітня, зібралися десятки людей. З жовто-блакитними стрічками, чаєм і тортом, а ще – з домашніми тваринами.

Усі пухнасті мешкають у притулку «Ковчег», пояснила волонтер Тетяна Підгірна. Це насправді приватний будинок, який вона разом із друзями винайняла для утримання безпритульних тварин. Усього там проживає близько 80 собак і ще 30 котів. Всі вони мають щеплення, їх доглядають та дресирують волонтери, тому кішки та собаки мирно реагують один на одного.

Деяких пухнастих вдається пристроїти до нової родини, каже Тетяна. Частіше в пошуках домашнього улюбленця харків’яни звертаються навесні. Волонтери і деякі підприємці намагаються підтримати нових власників – для пухнастих з притулку є знижки на ветеринарів та на харчування. 

Привезти тварин на Євромайдан запропонували волонтери притулку. Аби привернути увагу перехожих, вони вигадали для собак костюми – «квіточку», крильця метелика тощо. Саму акцію назвали «виставка-віддача», тобто якщо хтось уподобає собі будь-якого пса чи кота, може одразу ж забрати їх додому, пояснили волонтери.

Серед домашніх тварин, які потрапили на акцію, переважно двох- або чотирьохмісячні. Їх частіше забирають в нові родини. Також нові власники дуже часто шукають саме дворових псів, розповідає Підгірна. Вони дуже пильно  охороняють дім чи квартиру, пояснила жінка.

Впродовж двохгодинної виставки нову родину знайшли один кіт – його вподобала дівчинка на ім’я Вероніка, - та два собаки. Серед останніх – цуценя Єврик, його волонтери знайшли на ринку «Барабашово». В притулку лишилась 2-місячна «сестричка» Єврика – Єва. Її та інших мешканців «Ковчега» волнтери обіцяють знову привезти на «виставку-віддачу» наступних вихідних.

Більше фото в  з акції за посилання

comments powered by HyperComments