Проросійський мітинг у Харкові заборонив суд

Ніна Жаровська  |  Четвер, 10 квітня 2014, 20:11
Рішення про заборону проведення мітингу прибічників організації «Велика Русь» Харківський окружний адміністративний суд оголосив сьогодні, 10 квітня.
Проросійський мітинг у Харкові заборонив суд

Проросійський мітинг, організаторами якого є декілька харків’ян – активісти організацій «Боротьба» та «Велика Русь», проходить у Харкові, згідно з повідомленням організаторів, безстроково. Харківська міська рада подола позов до суду, щоб заборонити проросійський мітинг.

Засідання суду почалося увечорі 9 квітня. Відповідач у справі – «боротьбіст» Денис Зайцев, сказав судді, що йому потрібен адвокат і подав відповідне клопотання до судді. Суд клопотання задовольнив, давши Зайцеву часу до одинадцятої години ранку 10 квітня.

Після декількох перерв і декількох годин засідання, суд виніс рішення - проросійську акцію починаючи з 10 квітня заборонити. Проводити мітинг цій групі проросійських активістів заборонено практично на всій територіії Харкова. В рішенні суду «межі» заборони окреслено наступним чином: «а території площі Свободи та площі Конституції, вулиць Мироносицькій, Раднаркомівській, площі Привокзальній, проспекту Гагаріна, біля державних і місцевих установ та управлінь, біля виходів зі станцій метрополітену та інших місць, вулиць, скверів і площ, будівель і установ на території міста Харкова».

Під час  перерв прибічники Росії обурились можливості заборони – вони збираються мітингувати попри рішення суду.

Однак у Харкові вже на 12 квітня на площі Свободи запланована спортивна акція – міжнародний марафон. Його спортсмени планували ще з осені.

comments powered by HyperComments