Вибуховий багаж: на Південному вокзалі затримали пассажирів з вибухівкою

Субота, 12 квітня 2014, 18:38
Четверо чоловіків намагалися провезти в поїзді картонну коробку, наповнену саморобними вибуховими пристроями.
Вибуховий багаж: на Південному вокзалі затримали пассажирів з вибухівкою
Ннебезпечний вантаж правоохоронці виявили близько полудня на платформі станції «Харків-Пасажирський», повідомляють у прес-службі МВС на Південній залізниці.

Службовий пес зреагував на картонну коробку, що належала пасажирам. Вони відмовлялися показувати вміст коробки. Транспортны міліціонери помітили, що чоловіки одягнені в бронежилети.

На платформу викликали співробітників вибухотехнічної служби. Вони встановили, що в коробці знаходяться предмети, зовні схожі на саморобні вибухові пристрої.
 
Підозрілих громадян було затримано та доставлено до лінійного відділу на ст. Харків-Пас. Двоє з затриманих, 1995 та 1980 років народження - мешканці Львівської області, ще один 1981 року народження - з Київської області, і найстарший з них 1974 року народження - мешканець Харківської області. Жоден із затриманих раніше не притягався до кримінальної відповідальності.

Відкрито кримінальну виробництво за ст. 263 (незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення або зміна його маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв) КК України.

Обставини події з'ясовуються. Вилучені пристрої направлені на експертизу.
comments powered by HyperComments