На кордоні Харківщини затримали автобуси з активістами "Правого сектора"

Сашко Костакуртенко  |  Субота, 12 квітня 2014, 21:11
12 квітня, близько 16 години співробітники міліції в селищі Чутове Полтавської області зупинили кілька автобусів, які рухалися по трасі Київ-Харків.
На кордоні Харківщини затримали автобуси з активістами "Правого сектора"

Автобуси проїжджали Полтавську область транзитом, повідомили в прес -службі УМВС України в Полтавській області.

При перевірці автобусів у багатьох пасажирів були виявлені засоби, які використовуються при масових заворушеннях: велика кількість вибухових пакетів, " коктейлі Молотова" в ящиках , саперні лопатки, піки, біти, палиці, щити, каски, ножі.

Правоохоронці затримали бійців «Правого сектора» і активістів Автомайдану, які транзитом через Полтаву і Харків прямували на Донбас.

Це підтвердили як у самому ПС, так і учасники автоколони Дружба - столичні активісти , які їхали підтримати прихильників єдності країни в східні області. За словами учасника автопробігу «свободівця» Євгена Карася, їх машина відстала, бо заїжджала за активістами в Полтаву.

«Поки ми заїжджали в Полтаву, нам подзвонили з тих автобусів, які їхали першими, і повідомили, що вони вже на кордоні з Харківською областю. Сказали, що на кордоні стоїть спецназ - дуже багато людей в чорному і з автоматами. Після цього зв'язок з активістами пропала - їх телефони не відповідають. Вдалося додзвонитися тільки до однієї людини, були чутні крики і звуки бійки , про , ми думаємо , їх затримав спецназ».

Як розповів член політради «Правого сектора » Олег Однороженко, деякі групи активістів Майдану з Донецька, Полтави, Луганська та Дніпропетровська вранці все ж проїхали на територію Харківської області. Але ті автобуси і машини, які намагалися перетнути кордон Харківщини пізніше, були зупинені у Чутовому і в Валках.

«Серед тих , хто були затримані можуть бути представники «Правого сектору» , але в основному це активісти Евромайдана» , - сказав Олег Однороженко .

Євген Карась зі слів активістки, яка зараз перебуває на місці подій, повідомив, що автобуси затримав розформований «Беркут» - на формі частини спецназівців були шеврони саме цього підрозділу.

Як повідомив керівник інформаційного відділу ПС Борислав Береза​​, «до цього моменту в ПС була жорстка заборона на протидію міліції».

Однак, ситуація, при якій підлеглі Авакова не надаючи активного опору при захопленні адміністративних будівель в Донецькій і Луганській області, затримують тих, хто може надати такий опір, призведе до відкритого конфлікту як «Правого сектору» , так і Автомайдану з міністром .

 

comments powered by HyperComments