Не до розваг. Харків’яни скасували «Велодень»

Ніна Жаровська  |  Вівторок, 15 квітня 2014, 10:36
Велозаїзд, що проводиться щороку в травні в центрі Харкова, скасовується через «масові політичні провокації в місті». Натомість організатори пропонують місцевим велосипедистам долучитися до київського «Велодня» або влаштувати невеликі велопробіги подалі від центру міста.
Не до розваг. Харків’яни скасували «Велодень»

«Велодень-2014» у Харкові був заплоанований на 18 травня. Очікувалось, що як і минулого року, кататися на велосипеді в центрі міста будуть тисячі харків’ян. Проте через агресивність мітингуючих на площі Свободи в Харкові та складну ситуацію на сході України загалом, організатори «Велодня» вирішили його скасувати.

«Я думаю, всі розуміють, чому так. Масові політичні провокації не дозволяють нам гарантувати здоров'я і життя учасникам Велодня. Різного роду провокатори можуть скористатися присутністю тисяч велосипедистів на площі. Тому ставимо перед фактом, вибачаємося і пропонуємо:

1. Їхати 31-го в Київ, Полтаву, Ізюм , Чугуїв тощо і приєднуватися до Велодня там. Тобто вибирати ті міста, де влада забезпечує безпеку, а дестабілізатори відсутні.

2. Організовувати і створювати «покатушки» в Харкові, але подалі від центру міста, веселитись, перевдягатись у костюми в колі знайомих, свідомо адекватних людей, а не запрошувати людей зі сторони», – повідомив один із організаторів акції Михайло Калужинов.

Також він сповістив місцеву владу про скасування акції.

Велодень – це спортивна акція, яка масштабно проводиться в Києві з 2004 року. З 2006 року до акції залучились мешканці інших міст. Так, один з найбільших «Велоднів» проводиться в Харкові – в середині чи в кінці травня. Стартова точка в Харкові – площа Свободи, потоім велосипедисти їдуть через проспект Леніна в бік стадіона «Динамо». Декількакілометрову відстань останні три роки  долають п’ять і більше тисяч харків’ян.

comments powered by HyperComments