Ігор Булгаков розповів про правила виживання за умов війни

Юлія Гуш  |  Вівторок, 15 квітня 2014, 12:29
9 квітня в рамках «Вільного університету» Ігор Булгаков прочитав лекцію під назвою «Роль, місце і задачі оборони України в загальнодержавній системі захисту населення в умовах ЧС. Захід відбувся в кінотеатрі «Бомер».
Ігор Булгаков розповів про правила виживання за умов війни

Ігор Булгаков – магістр міжнародної безпеки та військово-цивільних відносин. Має три вищі військові освіти. Свого часу брав участь в бойових діях Афганістані, Іраку та Місії ООН у Демократичній республіці Конго. Під час лекції він розповів про принципи виживання в окупованому місті та правила безпеки при веденні бою та користуванням зброєю.

«Кожне велике місто є загрозою для находження в ньому цивільного населення, його подальшого захисту та виживання, – розповів Ігор Булгаков, – тому що кожне велике місто є потенційним місцем де може настати Голодомор чи утворитися великий військовий табір полонених».

З лекції слухачі дізналися, як втекти з окупованого міста і при цьому не бути вбитим. Як поводити себе під час обстрілу. Що робити, коли знайшов міну чи розтяжку. Як правильно користуватися зброєю, щоб ненароком не завдати шкоди собі чи товаришам. Ігор Булгаков, розповідаючи про правила виживання в умовах війни та окупації, врахувавши найгірші варіанти розвитку подій. Проте на питання, чи буде, на його думку, війна з Росією, він відповів так: «Ні. Я сподіваюсь, що війни не буде. Що буде досить здорового глузду в наших політиків, щоб цього не сталося».

Як зізнався Булгаков, це твердження базується виключно на його власних судженнях, адже до жодною політичної сили він не належить. Але, не зважаючи на це, готуватися до потенційної війни потрібно.

Також в рамках «Вільного університету» відбувся збір коштів постраждалим у вуличних акціях 6-7 квітня. Тоді від рук сепаратистів отримали травми більше 32 чоловік, серед яких були люди похилого віку. Чимало з них тоді не звернулися до лікарень, побоюючись переслідувань з боку сепаратистів.

comments powered by HyperComments