Макс Кідрук презентував свою нову книгу «На Зеландію»

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 18 квітня 2014, 00:54
17 квітня в харківській книгарні «Є» український письменник Макс Кідрук презентував одну зі свої нових книг – «На Зеландію».
Макс Кідрук презентував свою нову книгу «На Зеландію»

Книга була написана під час мандрівки автора Ліваном, Сирією, Йорданом та Єгиптом, події якої лягли в основу твору. Складається вона з трьох частин. В першій він описує свої враження від єгипетської революції. За словами Кідрука, саме ця частина є в книзі найважливішою.

«Я думаю, що той, хто це читав, не раз ловив себе на думці, що цілі абзаци можна видирати і замінювати слова «Каїр» на «Київ», «Єгипет» на «Україна». Іі підставляти до нашої ситуації, – розповів Макс Кідрук, – можливо, у вас виникало відчуття, що Кідрук написав цю книгу з такого собі конюктурного розрахунку. Але для таких людей я хочу наголосити, що я завершив її в середині червня 2012 року. Тоді я навіть уявити не міг, що щось подібне може бути в Україні».

В другій частині Кідрук описує, як йому довелося тікати з Каїру: «Я цього не приховую. Я тікав тому що в певний момент в Каїрі стало дуже небезпечно». Він розповів, як єгипетські демонстранти почали бити всіх американців і тих, хто був на них був схожим (Кідрук якраз підпадав під другу категорію). Вони вважали, що Обама занадто затримується з різкою оцінкою політики єгипетського президента. «Був момент, коли мене оточило чоловік 40 і почало горлати «US go away». На що я, скромно потупившись сказав, «I'm not American». З таким американським акцентом, що звучало дуже непереконливо. Тоді я зрозумів що звідти потрібно валити».

В третій частині, яка дала назву книзі, Кідрук описує свою авантюру в Новій Зеландії, причиною якої став місцевий конкурс «Виграй дружину з України». В ньому українські дівчата ставали іграшками для іноземних туристів, що глибоко обурило Кідрука. Автор поставив собі мету – розповісти новозеландцям, що Україна – не бордель.

В межах презентації Макс Кідрук також зачитав уривки зі своєї нової книги «Жорстоке небо». Це, за словами автора, «класичний»  технотрилер без домішок містики та наукової фантастики. Книга буде презентована восени цього року. 

comments powered by HyperComments