Народний і невідомий. У Харкові на проросійському мітингу "обрали губернатора"

Ніна Жаровська  |  Понеділок, 21 квітня 2014, 20:36
З 12-тої години у Харкові на площі Свободи проходив проросійський мітинг. Наприкінці, коли більшість прибічників Росії покинули площу, одна з активісток запропонувала обрати "народного губернатора". Ним стати забажав чоловік на ім'я Володимир Варшавський.
Народний і невідомий. У Харкові на проросійському мітингу "обрали губернатора"

Проросійський мітинг у Харкові тривав понад три години. Участь у ньому брали приблизно півтисячі людей. Один із лідерів проросійських мітингарів, Юрій Апухтін, заявив, що обирати "народного губернатора" потрібно, але не сьогодні – занадто мало людей прийшли на акцію.

Проте коли збір було оголошено закритим і на площі лишилося майже двісті учасників зібрання, одна з активісток організації "Боротьба" запропонувала обрати "народного губернатора".

"Давайте оберемо губернатора! Народного! Прямо зараз! Не важливо, хто це буде", - заявила жінка.

Свою кандидатуру запропонував Володимир Варшавський, дехто з мітингарів підняв руки "за". Інша частина задалась питанням – "Хто він? Звідки?".

Сам Варшавський виступає за створення нової республіки – Слобожанської. За його словами, прибічники Росії повинні перестати вимагати референдуму від української влади, а провести його через харківське консульство Росії. Проте до повноважень "народного губернатора" поки він не приступатиме – хоче, щоб діючий голова Харківської обладміністрації Ігор Балута сам склав свої повноваження.

Через проросійський мітинг сьогодні в Харкові було вжито посилені заходи безпеки через заклики в групах Антимайдана до захоплення адмінбудівель і застосування зброї – рух транспорту довкола площі Свободи перекрили, також були закриті вхід та вихід двох станцій метрополітиену – "Університет" і "Держпром". Співробітники міліції проводили також огляд речей перехожих із великими сумками.

 

 

comments powered by HyperComments