Сім'ям загиблих альпіністів виплатять 300 тисяч гривень

Ніна Жаровська  |  Четвер, 24 квітня 2014, 15:56
Матеріальну допомогу сім’ям трьох альпіністів-харків’ян, які загинули у Пакистані, призначив Кабінет міністрів України.
Сім'ям загиблих альпіністів виплатять 300 тисяч гривень

Відповідне розпорядження підписав 23 квітня прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. Згідно з документом, кожна родина загиблих отримає грошову компенсацію в розмірі 100 тисяч гривень. Гроші надійдуть на рахунок Харківської обасної державної адміністрації, яка повинна виплатити їх родинам альпіністів. До 1 вересня Харківська обладміністрація повинна відзвітувати про виплату коштів.

Група людей на чолі з  досвідченим відомим альпіністом Ігорем Свергуном знаходилась у Пакистані у червні 2013 року. Альпіністи планували піднятись на вершину гори Нанга-Парбат. На табір, в якому зупинились частина альпіністів, у ніч з 22 на 23 червня напали бойовики. Вони розстріляли одинадцятьох альпіністів. Серед них було троє харків’ян – це Ігор Свергун, Бадаві Кашаєв та Дмитро Коняєв.

Міністерство закордонних справ Пакистану тоді ж заявило, що країна може виплатити компенсації родинам загиблих, і вестиме переговори з українською стороною. Проте вже за місяць уряд Пакистану відмовився виплачувати компенсації, оскільки не вбачав своєї вини в загибелі на території країни альпіністів.

Зі свого боку українські чиновники звернулись до пакистанського уряду з проханням виплатити компенсації, та відповіді так і не отримали.

До сьогодні родини загиблих не отримали ані копійки компенсацій і від України. Відмовками були – прийняття нового бюджету, а потім попередній уряд взагалі пішов у відставку. 

comments powered by HyperComments