В Харкові пройшло недільне віче. Суттєвих провокацій не було

Юлія Гуш  |  Неділя, 27 квітня 2014, 23:27
27 квітня на площі Конституції відбулося чергове недільне віче за участі харківського Майдану. Учасників зібралося небагато, проте захід пройшов без суттєвих провокацій.
В Харкові пройшло недільне віче. Суттєвих провокацій не було

«Ми сьогодні вирішили мітингувати тут, – розповів Володимир Чистилін, – адже сьогодні о 16.30 буде хода за участі ультрас з «Дніпра» та «Металісту». Ми маємо намір до них приєднатися. До того ж, тут безпечніше. Це самий центр міста. Варіанти різних провокацій є завжди».

Учасники мітингу стояли під українськими прапорами та тримали транспаранти з антивоєнними та антипутніськими гаслами. Вони вшанували хвилиною мовчання Небесну сотню та всіх тих, хто загинув нещодавно. Доповідачі в свої промовах не оминули ті події, які зараз відбуваються в захоплених сепаратистами регіонах, даючи їм різку оцінку: «Який з ними може бути мир? Які можуть бути переговори? До чого тут Донбас, який ми маємо почути? В нас багато родичів та знайомих на Донбасі, – розповів Ігор Розсоха, – і там є люди яким, вибачте, «загадили» мозок. Їм не потрібно слухати ту маячню. Їм потрібно пояснювати, що насправді відбувається. А цих бандюків чути не треба. Їх потрібно знешкоджувати».

Також згадали майданівців, які постраждали від рук сепаратистів. Ярина, волонтер, розповіла, що деякі з них до сих пір лікуються – хто вдома, хто в лікарні. Особливо в них постраждали зуби, на лікування яких потрібні чималі кошти. Проте знайшлись протезисти, які готові допомогти безкоштовно.

Загалом, мітинг пройшов доволі мирно. Тільки один громадянин почав голосно виявляти своє незадоволення після виступу мітингувальника, який в минулому був радянським військовим. Проте далі за сварки справа не дійшла. 

Фоторепортаж

comments powered by HyperComments