Першотравневий бойкот. Харків'ян закликають не виходити на мітинги

Ніна Жаровська  |  Середа, 30 квітня 2014, 17:28
Прибічників єдності України координатори Євромайдану та прокурор Харківської області Василь Синчук просять не виходити на масові акції. На травневі свята в місті можливі провокації.
Першотравневий бойкот. Харків'ян закликають не виходити на мітинги

Заклик вийти на акцію в Харкові першого травня, який було розповсюджено в соцемережах від імені місцевого Євромайдану, координатори-"євромайданівці" називають фейком і провокацією.

Ймовірність провокацій з боку радикально настроєних угруповань підтверджує прокурор Харківської області Василь Синчук.

«Останнім часом відстежується тенденція ескалації протистояння на вихідних та у свята. Тому я звертаюсь як до усіх правоохоронців області, так і до громадян з попередженням про можливе загострення ситуації різноманітними політичними силами та спробах її дестабілізації », - пояснив Синчук.

Як повідомив прокурор, Харків охоронятимуть у посиленому режимі – з 1 по 4 травня.

З понеділка, 28 квітня, на площі Свободи за пам’ятником Леніну встановлено дві військові палатки – для співробітників міліції, які чергують там цілодобово. Рух транспорту площею перекрито.

В той же час проросійські активісти збирають мітинг 1 травня. О 10 годині вони планують зібратись біля вічного вогню, а об 11.30 звідти колоною вирушить хода – до пам’ятника Леніну.

Харківський Євромайдан об’явив "перерву" – наступні збори плануються, за попередньою інформацією, 4 травня о 15.00 на майдані Конституції. Проте, якщо буде якась загроза, мітинг буде скасовано.

comments powered by HyperComments