У вівторок пройшов телеміст між Харковом та Києвом

Юлія Гуш  |  Четвер, 1 травня 2014, 10:28
29 квітня в Харкові пройшов телеміст, в ході якого відбувся діалог між представниками київської і харківської громад.
У вівторок пройшов телеміст між Харковом та Києвом

Київську сторону представляли Олексій Здоров, Дмитро Прокопчук та Олександр Ковальонок. В цьому діалозі кияни намагалися дізнатися про погляди мешканців Харкова з різних боків. Від Харкова виступили представники місцевого Майдану та Антимайдану, які розповідали про останні події міста, звичайно, кожен з власної точки зору. Зокрема, киян цікавили свідчення стосовно недавнього замаху на Геннадія Кернеса та хронологія суспільних протистоянь за останні 2 місяці.

Кожна сторона розповіла про початок свого руху та дала власні оцінки тому, що коїться в місті. Наприклад, Люцина Хворост, представниця харківського Майдану, розповідала про побоїще, вчинене прихильниками міської влади біля облдержадміністрації, в результаті якого постраждало понад 100 осіб. Представники Антимайдану давали власні свідчення з цього приводу. Також вони розповіли про певні особливості власного руху. Зокрема, однією з основних рис Антимайдану є його неоднорідність, яка приводить до певних протиріч всередині нього. І єдине, що об’єднує абсолютно всіх його учасників – негативне ставлення до київської влади та неприйняття українського націоналізму.

«Цей телеміст був організований з метою показати різний Харків, різних людей з відмінними точками зору, – розповів Антон Бондарев, організатор заходу, – бо ми живемо в такий час, коли одні новини кажуть одне, а другі – зовсім інше. Мої друзі з Києва кажуть, що ніхто не знає, що справді коїться в Харкові».

Загалом, захід пройшов мирно та спокійно. Жодних конфліктів не було. Антон Бондарев зазначив, що планує в подальшому проводити подібні заходи.

 

comments powered by HyperComments