Ніч музеїв у Харкові: як це буде. Програма заходу

Середа, 14 травня 2014, 16:11
17 травня з 19 до 23 годин в Харкові пройде традиційна Ніч музеїв. У цьому році з-за політичних подій підготовка вийшла зім'ятою, але заходи будуть проведені.
Ніч музеїв у Харкові: як це буде. Програма заходу

Є в цьому році і новачки. Приміром, музей реклами. Організатори розкажуть про зміни в тенденціях реклами за останні сто років. Особливу увагу буде приділено харківської рекламі: як змінювалися переваг городян, які рекламні ходи знаходили".

Варто зазначити, що музей реклами працює в Харкові з 2007 року.

У галереї АВЕК буде африканська тематика. Представлені твори традиційного мистецтва народів Африки XVIII-XX ст.

У Муніципальній галереї планується провести арт-квест, в рамках якого харків'яни зможуть отримати полотна модних художників. Мова йде про картини Павла Макова і Гамлета Зіньківського. Кожен з художників передав по 10 робіт для проведення квесту в рамках Ночі музеїв.

Область також боде брати участь у Ночі музеїв. Зокрема, музей імені Скоровороды у Золочівському районі. Але організатори попереджають, що це серйозний захід і людей під впливом алкоголю в музей не пустять.

Нагадаємо, що фішкою харківської "ночі" є те, що вхід в усі музеї безкоштовний.

Ще одним новачком 2014 року стане комп'ютерно-технічний коледж.

Там буде все сучасно: 3D-принтер, роботи, унікальні верстати і навіть установка створена Ніколою Теслою, яка буде виробляти блискавки.

В єврейському культурному центрі «Бейт Дан» в рамках проекту «Ніч музеїв у Харкові» працюватиме дитяча художня виставка студії «Диво-риба», майстер-класи з хенд-мейду, малювання, виготовлення картин з природних матеріалів, підготовки, танців, тхеквондо від провідних творчих студій міста і ЕКЦ «Бейт Дан». Також на відвідувачів чекатимуть майстер-класи з мейкапу та аква-гриму, конкурси та призи, а також спеціальна концертна шоу-програма від різних харківських колективів.

А харківський планетарій пропонує дивитися на зірки: зараз добре видно Юпітер і Марс. Крім того, в планетарії з'явилося справжнє колесо від місяцеходу і нова модель МКС.

До речі, багато музеїв та інститути планують розважати городян на вулиці.

Програму "Ночі музеїв у Харкові-2014" можна прочитати ТУТ.

comments powered by HyperComments