Харків'яни хочуть люстрації. Заява до Яценюка та Балути

Сашко Костакуртенко  |  Четвер, 15 травня 2014, 09:12
Люстраційний комітет Харківської області вимагає, щоб усі призначенні відбувалися після попереднього погодження.
Харків'яни хочуть люстрації. Заява до Яценюка та Балути

Про це йдеться у тексті заяви комітету на ім'я Прем’єр-міністра України А.П.Яценюку, міністра доходів та зборів Былоуса Ігора Олеговича та голови Харківської обласної державної адміністрації Балуті І.М.

"Громадська люстрація буде здійснюватись публічно і прозоро силами громадських активістів та журналістів. Звертаємось до Вас та інших керівників органів центральної і місцевої влади з вимогою до призначення на посади в органах центральної та місцевої влади здійснювати публічне попереднє обговорення та громадську люстрацію кандидатів. У випадку, якщо призначення відбуватимуться без згоди громади, Люстраційний комітет ігноруватиме їх, і вживатиме всіх можливих засобів для встановлення справедливості", - йдеться у тексті заяви.

Крім того, бізнес спільнота та громадські активісти Харківської області, у особі Коаліції малого та середнього бізнесу Харківської області та Харківського громадянського форуму, розпочала процес висунення від бізнес спільноти та громади Харківщини кандидатури на пост голови Головного управління Міністерства доходів та зборів Харківської області. Узгоджена кандидатура буде надана від Люстраційного комітету Харківської області до 23 травня 2014 року.

"Одним із досягнень української революції ми вважаємо посилення впливу громади на прийняття кадрових рішень в органах державного управління. Ваш особистий приклад – формування уряду за участю громади та його публічне обговорення перед затвердженням – гідний подальшого наслідування на всіх щаблях системи державного управління", - йдеться у заяві.

comments powered by HyperComments