В Харкові пройшов Велодень-2014

Юлія Гуш  |  Неділя, 18 травня 2014, 22:04
18 травня, попри всі сумніви та підозри, в Харкові Велодень-2014 таки відбувся. Таке рішення було прийняте після довгих та виважених консультацій за участі організаторів заходу.
В Харкові пройшов Велодень-2014

Вони попереджували потенційних учасників, що найменша провокація з будь-якого боку може поставити під загрозу безпеку сотень велосипедистів. Тому організатори закликали їх бути уважними та ввічливими до один одного, а також утриматися від будь-якої символіки, яка може засмутити чи роздратувати оточуючих, викликати серед конфліктні ситуації.

Збір велоколони розпочався біля 10 години ранку. Учасники забігу прикрашали свої велосипеди прапорами, стрічками та повітряними кульками. Чимало людей було в вишиванках. Деякі з них вирішили проявити креативність і вбралися в яскраві, часом чудернацькі костюми. Наприклад, Червоної шапочки, півника або песика. В велопробізі можна було побачити учасників різного віку: там були як і літні люди, так і малі діти, які їхали разом з батьками. Чимало учасників вбачали в цьому заході акт підтримки єдності України та пропагування здорового образу життя.

«Цим я хочу засвідчити свою підтримку нашої незалежної України, підтримку позиції, що вона повинна бути незалежною, – розповів Юрій Роздайбіда, – адже ті події, які зараз відбуваються в Криму та на Сході України свідчать про те, що якщо ми всі не вийдемо і не підтримаємо один одного, не будемо засвідчувати, що Україна є єдиною та неподільною, то може статися те, що зараз діється на Донбасі. Тільки від нас залежить, чи буде Україна єдиною та неподільною, чи ні. Чи деякі сусіди розділять нас, щоб чинити тут свій вплив та вирішувати нашу долю за нас самих».

Велоколона проїхала про проспекту Леніна до 23 серпня і повернулася назад. Правда, на площі Свободи велосипедисти не зупинялися: там проходили збори проросійських сепаратистів. Того дня спокій учасників охороняли правоохоронці. Харківська міська рада та Управління МВД в Харківській області офіційно заявили, що зроблять все, щоб забезпечити учасникам велопробігу захист та безпеку.

Фоторепортаж 

comments powered by HyperComments