Десятки військових харківського батальйону опинилися у шпиталі

Вівторок, 27 травня 2014, 17:18
На даний момент 22 військових харківського територіального батальйону, який дислокується в Луганській області, знаходяться у шпиталі.
Десятки військових харківського батальйону опинилися у шпиталі
Про це повідомив замобластного військового комісара Юрій Калгушкін.

За його словами, незважаючи на те, що батальйон не приймає активної участі в АТО, а лише забезпечує охорону об'єктів, у тому числі блокпостів, люди знаходяться в госпіталі.

При цьому не у всіх бійців батальйону є бронежилети.

«На сьогоднішній момент, якщо говорити про бронежилети, то за штатним розкладом не передбачено комплектування бронежилетами бійців батальйону. Але благодійні організації вже поставили близько 60-ти бронежилетів. До кінця травня планується поставити ще партію бронежилетів. Хочу додати, що несуть службу на блокпостах не всі 400 осіб. Тож можу відзначити, що ті військовослужбовці, які несуть службу безпосередньо в самих небезпечних місцях, мають бронежилети», - підкреслив заступник обласного воєнкома Юрій Калгушкін.

27 травня родичі військових знову вийшли на пікет на площу Свободи.

Родичі вимагають, по-перше, вивести їх чоловіків з гарячих точок і повернути на територію Харківської області, а по-друге, надати необхідне матеріально-технічне забезпечення. Також родичі бояться перекладу батальйону в Донецьку область у вогнище бойових дій.

Крім того, дружини скаржаться, що немає нормального харчування, не обладнаний душ і інші умови перебування військових.

Нагадаємо, що батальйон був сформований у кінці квітня.

Губернатор Харківської області Ігор Балута обіцяв, що після виборів батальйон повернуть на територію області для захисту 12-ти об'єктів.
comments powered by HyperComments