Під час поминальної неділі згадували героїв «Небесної сотні» та загиблих українських військових

Юлія Гуш  |  Субота, 7 червня 2014, 18:43
Під час Троїцької поминальної неділі віряни моляться за вічний спокій померлих. Цього разу в Свято-Дмитрівському храмі (УАПЦ) поминальна субота була присвячена спогадам про полеглих героїв з «Небесної сотні» та українських солдатів, які загинули нещодавно.
Під час поминальної неділі згадували героїв «Небесної сотні» та загиблих українських військових

Біля дев’ятої години ранку була відправлена Заупокійна Свята Літургія, яку очолив архієпископ Ігор (Ісіченко). Пізніше був відправлений парастас – заупокійне богослужіння, на якому поіменно були згадані герої «Небесної сотні» та українські військові, які загинули в останніх бойових діях.

Після одинадцятої години ранку відбувся зустріч-спомин «Герої не вмирають», під час якого учасники київського Майдану поділилися спогадами про загиблих товаришів. В рамках заходу був презентований фільм, де в режимі слайд-шоу розповідалося про долю кожного загиблого: хто він, чим займався, що зробив для Майдану і як саме перервалося його життя. Все це під пісню «Плине кача» у виконанні «Піккардійської терції».

Окремо був презентований фільм про Василя Третецького, політичного діяча, вбитого в березні місяці. Він був організаторам та найактивнішим учасником миргородського Майдану. Його рідні, друзі та товариші згадували, якою людиною він був і який вклад у розвиток громадянського суспільства він зробив особисто.

Під час спогадів про загиблих прозвучала пропозиція пам’ятати їх не мертвими, а живими. Один з учасників київського Майдану зазначав, що в нас революція тільки почалася. І, окрім бойових дій на сході країни, зараз продовжує йти війна за уми людей.

comments powered by HyperComments