Скоєно напад на командира самооборони харківського Євромайдану

Ніна Жаровська  |  Вівторок, 10 червня 2014, 20:14
Керівник самооборони Євромайдану та командир суспільної організації «Громадянська самооборона» Віталій Тропачов був сьогодні вдень на акції протесту на ринку «Барабашово», коли на нього напав невідомий чоловік у шоломі. Від удару палицею Тропачов утратив свідомість і впав, проте нападник продовжував його бити.
Скоєно напад на командира самооборони харківського Євромайдану

Віталій Тропачов разом із іншими громадськими активістами організував акцію протесту на ринку «Барабашово» - її учасники прийшли сьогодні до адміністрації ринку з вимогою не підвищувати орендну плату.  

Тропачов щойно встиг приїхати на ринок, як на нього одразу було вчинено напад.

«Він йшов від машини на місце збору, і ззаду до нього підбіг молодий чоловік в мотоциклетному тонованому шоломі, вдарив чи битою, чи палицею ззаду по голові. Віталій втратив свідомість, впав на спину. Після цього молодик добивав його тією ж битою або палицею по обличчю кілька разів. Потім забрав у Віталія барсетку. За нападником під'їхав другий чоловік на скутері, теж у шоломі, і вони разом поїхали на скутері», - розповів товариш Тропачова, заступник суспільного формування  «Громадянська  самооборона»  Олексій Литвинов.

Віталий Тропачов після побиття. Фото: Андрій Марієнко, Facebook

Віталій дістав численні травми голови, зараз він не може говорити, в лікарні він проходить обстеження. За словами Литвинова, є підозра на тріщини черепа. Напад він пов'язує з тим, що Тропачов є співорганізатором акції протесту.

Міліція ж кваліфікувала цей випадок як пограбування – інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 186 «Грабіж». 

comments powered by HyperComments