Уповноважені з прав людини з України та Російської Федерації прозвітували про результати своєї зустрічі

Юлія Гуш  |  Субота, 14 червня 2014, 01:56
13 червня в приміщенні офісу ОО «Харківська правозахисна група» відбувся брифінг за результатами зустрічі уповноваженого ВРУ по правам людини Валерії Лутковської та уповноваженого по правам людини РФ Елли Памфілової
Уповноважені з прав людини з України та Російської Федерації прозвітували про результати своєї зустрічі

«28 травня правозахисники України та Російської Федерації звернулися з пропозицією провести відкритий діалог з вирішення конфліктних питань, – розповіла Валерія Лутковська, – правозахисники з обох сторін змогли зустрітися та обговорили те, що їх хвилює. Так був підписаний меморандум між уповноваженими з прав людини з обох сторін».

Текст заяви, який був ухвалений після довгих дискусій, зачитав Олександр Черкасов з Правозахисного центру «Меморіал» (Москва). В заяві було зазначено, що правозахисники України та Росії об’являють про створення спільної правозахисної місії, яка сприятиме збереженню життя, здоров’я та безпеки мирних громадян, які опинилися в зоні бойових дій на території Луганської та Донецької областей. І першими задачами цієї місії буде звільнення силоміць утримуваних осіб, які не брали участь в збройних протистояннях та забезпечення безперешкодного виходу мирного населення за межі бойових дій.  

«Я дуже рада, що після довгої предметної дискусії українські та російські правозахисники знайшли прийнятну форму взаємодії, – розповіла Елла Памфілова, – ми з Валерією Володимирівною будемо допомагати всім, що знаходиться в нашій компетенції. В нас немає жодних протиріч». Правозахисниця також заявила, співробітництво учасників цієї місії не завершиться і після закінчення бойових дій. Робота для правозахисників завжди знайдеться. 

comments powered by HyperComments