20 років разом: в Харкові пройшов ювілейний концерт «Океану Ельзи»

Юлія Гуш  |  Неділя, 15 червня 2014, 23:41
Цього року відомому українському рок-гурту виповнюється 20 років. 14 червня на стадіоні «Металіст» відбувся концерт, приурочений до цієї пам’ятної дати.
20 років разом: в Харкові пройшов ювілейний концерт «Океану Ельзи»

Розпочався концерт з пісні «Вставай», яка неодноразово лунала на харківських майданах. Група виконала як нові, так і старі композиції, якими вона запам’яталася ще на початку свого існування. Святослав Вакарчук подякував прихильникам гурту за 20 років підтримки. Він розповів, що саме їх енергетика допомагає творити. «Ми всі одна родина», наголошував він.

Того дня чимало людей прийшло на концерт з українською символікою – прапорами, вишиванками та віночками. Складалося таке враження, що цей захід був для них ще однією можливістю виказати свою громадянську позицію.

Правда, не обійшлося без сумних моментів. Вакарчук нагадав, що напередодні терористами був збитий український літак, в якому загинуло 49 чоловік. Пам’ять загиблих стадіон вшанував хвилиною мочання. Свою коротку промову Вакарчук завершив словами «Герої не вмирають».

Концерт завершився після опівночі. «Ми вас любимо. Скоро побачимось», сказав Вакарчук наприкінці заходу. Того дня завдяки концерту метро закривалося пізніше ніж зазвичай. Покидаючи стадіон, прихильники співали гімн України, скандували патріотичні гасла та виконували вже досить відому кричалку про Путіна. 

comments powered by HyperComments