«Сини твої, Україно»: в бібліотеці імені В.Г. Короленка пройшов концерт з патріотичними мотивами

Юлія Гуш  |  Неділя, 15 червня 2014, 23:12
14 травня в бібліотеці імені В.Г. Короленка пройшов концерт під назвою «Сини твої, Україно». Захід був присвячений видатним культурним та громадським діячам України.
«Сини твої, Україно»: в бібліотеці імені В.Г. Короленка пройшов концерт з патріотичними мотивами

Визначне місце в концертній програмі зайняло вшанування пам’яті Тараса Шевченка, чий 200-річний ювілей українська громадськість відзначила цього року. Виступальники виконували пісні, написані на слова Шевченка, читали його вірші, згадували життєвий та творчий шлях поета. Крім того, зі сцени прозвучало чимало народних та авторських пісень. Не залишили вони поза увагою й інших відомих українських діячів: Михайла Коцюбинського, Василя Каразіна, Володимира Сосюру та Олександра Довженка. Згадали також Олексу Гірника, людину, яка відома тим, що в 1970-х роках спалила себе в знак протесту проти антиукраїнської політики Москви. 

В ролі ведучої виступила організаторка заходу Тамара Галич. Серед гостей та учасників концерту було чимало членів харківської «Просвіти». Виконували пісні та зачитували вірші Володимир Козлов, Зінаїда Суншева, Люцина Хворост, Микола Гуртовий, Ольга Литвин, Валерій Мигаєв, дергачівській хор «Чарівна пісня», музичний колектив «Русь Енеєва» під керівництвом Івана Зозулі та інші.

На концерті під час промов неодноразово піднімалася тема патріотизму, яка на фоні сьогоднішніх подій стає все більш актуальною. Ще на самому початку заходу була об’явлена хвилина мовчання за усіма тими, хто загинув за свободу України. А завершився концерт виконанням українського гімну. 

comments powered by HyperComments