«Як жити хочеться»: в Харкові пройшов концерт Михайла Марковича

Юлія Гуш  |  Понеділок, 16 червня 2014, 23:05
16 червня в Харкові пройшов концерт соліста міського театру народної музики України «Обереги» Михайла Марковича. Захід відбувся в Центрі культури Київського району.
«Як жити хочеться»: в Харкові пройшов концерт Михайла Марковича

В репертуарі артиста стародавні народні пісні, романси, арії, музичні дії та народно-інструментальна музика різних народів, в тому числі в оригінальній обробці. В концерті також взяли участь солісти та музиканти театру «Обереги». Керував оркестром композитор та заслужений діяч мистецтв України Юрій Алжнєв. В ролі ведучого виступив Віктор Бойко.

Того вечора прозвучало чимало пісень не тільки українською, а й іншими мовами – російською, італійською, німецькою, молдавською тощо. Віктор Бойко наголошував на інтернаціональному характері цього концерту. Він підкреслював, що українці – добра та привітна нація, яка приязно ставиться до культури інших народів. Також Віктор Бойко не зміг не прокоментувати ту ситуацію, яка на даний момент склалася в країні. Він підкреслив, що зараз війна йде не з російським народом, а з кремлівською бандою. Також він закликав присутніх вшанувати загиблих українських військових, чий літак був збитий терористами в ніч з 13 на 14 червня.

Завершив Михайло Маркович концерт піснею «Як жити хочеться», музику для якої написав Юрій Алжнєв. Слова цієї пісні були складені українським поетом Олександром Олесем в далекому 1919 році. Незважаючи на те, що вони були написані у вкрай тяжкі часи і для України, і для самого поета, в них оспівується безмежна жага до життя.

comments powered by HyperComments