Недільне віче завершилося побиттями та арештами

Юлія Гуш  |  Понеділок, 23 червня 2014, 00:23
Чергове недільне віче було перенесене на майдан Конституції за проханням правоохоронців та представників самооборони. Проте попри ці заходи неприємностей уникнути не вдалося.
Недільне віче завершилося побиттями та арештами

Під час мітингу один з координаторів Майдану Валентин Бистріченко закликав присутніх рушити до площі Свободи, де на той момент перебували проросійські сепаратисти. Ігор Розсоха, якій того дня вів мітинг, заявив, що це провокація і закликав майданівців залишатися на своїх місцях. В результаті чого мітинг розділився на дві частини: одна залишилася на площі Конституції, інша – рушила до площі Свободи. Серед останніх були присутні члени Соціал-Націоналістичної Асамблеї.

Згодом активістам, які рушили до площі Свободи, правоохоронці перегородили дорогу. За свідченнями очевидців, члени спецпідрозділу «Грифон» почали бити майданівців. Побили стрімера, який вів пряму трансляцію з місця подій. Незважаючи на те, що він сказав їм, що є журналістом, його продовжували бити кийками. Є постраждалі. Одній жінці розбили голову. Її згодом забрала «швидка допомога». Окремих активістів почали заарештовувати та кидати в автозак. Зі сторони Антимайдану також є затримані. Всього було заарештовано біля 30 чоловік з обох сторін.

Валентин Бистріченко також був затриманий, але наразі його відпустили. Він вимагає офіційних вибачень зі сторони керівників харківської міліції. Зокрема, Бистріченко бажає щоб перед ним вибачився начальник управління МВД по Харківській області Анатолій Дмитрієв. Про це він заявив біля пам’ятника Шевченку, де згодом зібралися мітингувальники. 

comments powered by HyperComments