Депутат Дмитро Марінін розповів про проблеми в сфері комунального господарства Харкова

Юлія Гуш  |  Середа, 25 червня 2014, 22:18
25 червня в незалежному культурному центрі «Indie» депутат Харківської міської ради Дмитро Марінін та його виборці розповіли про найбільш злободенні проблемі в сфері ЖКГ міста.
Депутат Дмитро Марінін розповів про проблеми в сфері комунального господарства Харкова

Депутату Марініну підпорядкований Олексіївський округ номер 6. Там на даний момент проживає більше 20 тисяч харків’ян. Його виборці Раїса Половко, Раїса Виглазова та Інна Кудреватих розповіли про проблеми в сфері комунального господарства, з якими доводиться стикатися мешканцям цього округу. А їх там немало. Жінки, наприклад, розповіли, що дахи та труби, які давно не ремонтували, часто протікають. Що в холодну пору року батареї ледве гріють і в квартирах доволі холодно. Що дороги знаходяться в аварійному стані чи що тротуари, передбачені відповідними нормативами, біля деяких будинків просто відсутні. І це при тому, що на облаштування будинків йде чимало коштів. А результату не видно.

Через це місцеві мешканці змушені вирішувати всі проблеми власними силами: збирати потрібні кошти та наймати робітників. Але це не завжди дає потрібний результат. «Зрозуміло, що ці люди – не спеціалісти, – повідала Інна Кудреватих, – це вони повинні виконувати таку серйозну роботу. Власними силами це зробити неможливо».

Окрім комунальних проблем, мова пішла і про певні махінації та зловживання з боку харківської влади в сфері комунального господарства. Наприклад, Марінін розповів, що свого часу плата за вивезення сміття було збільшена до 15 разів. Згадав і інші зловживання: «Вигідно приймати відомчі будинки. Таким чином збільшується кількість платників. Міська влада заплющує очі на те, що нема відповідної документації чи будинок не знаходиться в належному стані. Я не бачу нічого правильного в тому, що ми приймаємо такі будинки. Цим ми вішаємо ярмо на всю міську громаду. Адже гроші, які потім будуть виділятися на капітальні ремонти – це гроші платників податків».

Під час спілкування Дмитра Марініна з пресою мова пішла і про його політичну діяльність і зокрема – про його членство в Партії регіонів в минулому. Він розповів, що навіть будучи членом Партії регіонів, він знаходився «в опозиції до міської влади». Через це йому доводилося отримувати погрози від Кернеса. І через це він має «намальовану» кримінальну справу. Що до ставлення до харківського мера, то воно в нього однозначно негативне:  «Вірити Кернесу – не поважати самого себе», – зазначав Марінін. 

comments powered by HyperComments