У Харкові концертом відмітили День Конституції (ФОТО)

Сашко Костакуртенко  |  Неділя, 29 червня 2014, 12:30
На площі Конституції сотні харків'ян відмічали національне свято.
У Харкові концертом відмітили День Конституції (ФОТО)

Люди принесли з собою прапори України та іншу українську символіку, одяглися у вишиванки і віночки.

Зі сцени, встановленої біля пам'ятника Незалежності, виступали активісти Евромайдана Дмитро Пилипець, Володимир Чистилін, Ігор Рассоха, Андрій Лобян і депутат міськради Дмитро Маринін.

Як зазначив Володимир Чистилін, мета харківського Евромайдана виконана - вчора Україна підписала економічну складову асоціацію з ЄС. «Це наша перемога», - сказав він.

«Цей День Перемоги ми наближали, як могли. Але сьогодні є ще одне свято - День Конституції. Дуже добре, коли закони працюють, але дуже погано, коли нас змушують змінити Конституцію під дулом автоматів, як це зараз відбувається », - сказав Ігор Рассоха.

Після цих слів під сценою вишикувалися троє молодих людей з плакатами такого змісту: «Влада забула про народ?», «Погоджено проект конституції - з ким?».

У свою чергу, Андрій Лобян зачитав зі сцени заяву членів територіальної громади з приводу планування змін до розділу 11 «Місцеве самоврядування» Конституції України. Сьогодні вранці активісти передали його губернатору Ігорю Балуті, щоб він відправив його Президентові України Петру Порошенко. У тексті заяви йдеться, що вказаний проект є антиконституційним, оскільки передбачає звуження обсягу існуючих прав і свобод.

Під час концерту виступили групи «Село і люди», «Урбаністан», «Папа Карло» і полтавський колектив «Онейроїд».

Крім того, євромайданівці двічі заспівали відомий хіт "Путін х@йло", - за який до виправних робіт було засуджено Валентина Бистріченко.

 

comments powered by HyperComments