Харків’яни відсвяткували День Конституції мітингом та концертом

Юлія Гуш  |  Неділя, 29 червня 2014, 14:01
28 червня в Харкові відбувся святковий концерт, приурочений до Дня Конституції. Розпочався захід з невеличкого мітингу, на якому виступили громадські та політичні діячі міста.
Харків’яни відсвяткували День Конституції мітингом та концертом

Зокрема, мова пішла про підписання Україною договору з ЄС, яке відбулося 27 червня в Брюсселі. За словами Олега Закапка, одного з координаторів харківського Майдану, Україна таким чином «поховала» Радянський Союз. «В Україні заснувалася та дала паростки нова ідентичність. Ми ідентифікуємо себе з Європою, а не з Азією. Кожен день діяльності платних путінських найманців у геометричній прогресії зміцнює європейську Україну. Путін програв війну з цінностей. Європейська Україна перемогла».

Також була порушена проблема переписування Конституції, до чого були завжди ласі українські політики. До речі, того ж дня відбувся мітинг проти внесення змін до Конституції. Андрій Лобан, представник самооборони Майдану, зачитав резолюцію, прийняту на тому мітингу. В ній зазначається, що новий проект змін до Конституції суттєво обмежує права місцевих громад та позбавляє їх статусу юридичної особи, що суперечить практиці фактично всіх європейських держав. «Варіант Порошенка також є антинародним і порушує не тільки саму Конституцію, а ще й Декларацію про державний суверенітет», зазначив Лобан.

Після мітингу відбувся концерт, на якому виступили гурти Urbanistan, Село і люди, Папа Карло, Онейроїд, співачка Люцина Хворост та поет Ілля Рісенберг. В рамках концерту пройшов масовий флеш-моб з виконанням славнозвісної пісні про Путіна. Соліст гурту Папа Карло Василь Рябко, якій вів флеш-моб, промовляти зі сцени нове прізвисько Путніа утримався. Це охоче зробили самі майданівці.

Також пролунали заклики підтримати кримськотатарський народ, який в анексованому Криму зараз перебуває у вельми скрутному становищі. Прямо на площі відбувся збір підписів під петицією, якою передбачено включення в учбово-виховні плани харківських шкіл бесід, присвячених 70-тій річниці депортації кримськотатарського народу.

Після закінчення концерту майданівці рушили до площі Свободи. Після прибуття вони, запаливши ліхтарики, згадали всіх загиблих хвилиною мовчання. Закінчився мітинг масовим виконанням державного гімну.

Фоторепортаж зі святкування: http://varta.kharkov.ua/photo/1101948.html

comments powered by HyperComments