З Краматорського дитбудинку вивезли 33 дитини

Ніна Жаровська  |  Неділя, 29 червня 2014, 21:58
Дітей із Краматорського дитячого будинку "Антошка" сьогодні привезли до Харкова. Малюки віком від двох місяців до чотирьох років. Всі вони - діти з особливими потребами.
З Краматорського дитбудинку вивезли 33 дитини

У Краматорському  дитячому будинку, де перебували малюки, закінчилась вода, були проблеми з постачанням продуктів і ліків, і до українських силовиків звернулись по допомогу волонтери, пояснила пресс-секретар міністра МВД Наталія Стативко на своїй сторінці на Facebook.

За п'ять днів після черги перемовин із донецькими терористами українцям таки вдалося організувати перевезення малюків.

"Дякую співробітникам дитячого будинку "Антошка", які не дали вивезти дітей в Ростов, не дивлячись на погрози фізичної розправи над сім'ями. І справа не в принципах - лікарі вважали, що діти не витримають таку далеку дорогу в таких умовах. Співробітники відмовилися вивозити дітей до Ростова", - написала Стативко.

Дітей спочатку доставили до міста Ізюм, а вже там їх оглянули лікарі, повідомляє пресс-служба Харківської обласної держадміністрації.

"Первинний огляд дітей було проведено на місці прийому, прямо в машинах швидкої допомоги, потім їх оглянули фахівці Ізюмської районної лікарні", - сказано в повідомленні. 

В Ізюмі малечу нагодували, а вже потім відправили до Харкова. Зараз усі діти знаходяться у Харківському будинку дитини, де про них піклуватиметься директор будинку, лікар Роман Марабян.

comments powered by HyperComments