Несподіваний подарунок: харків'янки частували поранених військових "патріотичними" тістечками

Ніна Жаровська  |  Понеділок, 30 червня 2014, 22:28
Гостинці на День Конституції для поранених військових, які зараз знаходяться у Харківському шпиталі, напекли дві дівчини. Проте передати до лікарні вийшло лише половину приготованих частувань. Тістечка, які залишились, дівчати продали на концерті на майдані Конституції. Виручені гроші, а це майже тисяча гривень, підуть на допомогу українській армії.
Несподіваний подарунок: харків'янки частували поранених військових "патріотичними" тістечками

Харківські студентки на День Конституції вирішили зробити для військових, що лікуються в місцевому шпиталі, несподіваний подарунок.

"Як небайдужі громадяни, ми вирішили зробити щось для хлопців та пригостити їх смачненьким з приводу Дня Конституції. Для виконання поставленого завдання було закуплено: 1 кг сиру, масла, цукру, 20 яєць тощо. Як результат, 104 кекси та ще 25 нам передали знайомі. Таким чином, вийшло 129 смачних та гарно прикрашених кексиків", - пояснила свій задум Вікторія Автомонова.

Дівчата прикрашали тістечка тризубцями, українськими міні-прапорцями та "голубами миру". Проте вже в шпиталі їх чекало розчарування - до військових їх не пропустили, не дозволили співробітники лікарні навіть передати їжу.

"На жаль, у шпиталь чотири величезні коробки домашньої випічки пропустити не захотіли. Проте, знайшовся солдат, який таки проніс половину (сподіваємось, хлопці були раді). На щастя, щодо лишившихся кексів існував план "Б". Ми вирішили продати їх на віче-концерті, яке проходило на пл. Конституції, а зібрані кошти спрямувати на допомогу армії. Ціна була вільна: кожен міг заплатити скільки захоче. Таким чином, менше ніж за годину було продано 53 штуки та зібрано 906грн 75коп. Гроші, може, не такі й великі, але можна придбати, наприклад, берці, десь 3 пари точно", - пояснила Віка.

Зібрані гроші дівчата передадуть волонтерам Help-army, які збирають і передають допомогу військовим.

comments powered by HyperComments