Українські військові відбили в терористів декілька населених пунктів

Ніна Жаровська  |  Вівторок, 1 липня 2014, 20:17
Про результати першого дня поновленої антитерористичної операції розказали міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та командувач Нацгвардією Семен Полторак.
Українські військові відбили в терористів декілька населених пунктів

Сьогодні вранці бойовики самопроголошеної "Донецької народної республіки" з угруповання ІГора Безлера атакували міське та обласне управління міліції, які знаходяться в Донецьку. За словами Авакова, це ті будівлі, які й досі працюють під українським прапором.

Під час перестрілки загинув один міліціонер, а ще четверо були поранені, розповів журналістам під час брифіну в Ізюмі міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Обидва управління міліції було відбито, сказав міністр. Інформацію про захоплення керівника міліції генерала Костянтина Пожидаєва мінінстр не підтвердив і не спростував. 

«На даний момент часу нам вдалося звільнити, відбити управління УВС - і міське, і обласне. Вийшов на зв'язок генерал Пожидаєв. З того боку є поранені, з нашого боку - я вже сказав», - заявив Аваков.

Бійці Національної гвардії України впродовж майже восьми годин бились за селище Закотне. Наразі населений пункт, за словами командувача Смена Полторака, контролюють українські військові.

"Виставлені блокпости на окраїнах Закотного. В ході цієї операції у наших підрозділів не має втрат, але є троє поранених", - розповів командувач. 

Пізніше військові взяли під контроль слища Старий Караван і Брусовка.

20 червня президент України Петро Порошенко об'явив про тимчасове одностороннє припинення вогню до 27 червня. Потім перемир'я продовжили ще на три доби - до 22.00 30 червня. За 10 днів терористи самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" порушували мир понад 100 разів. Після наради з СНБО Порошенко заявив, що українська армія йтиме в наступ проти терористів.

comments powered by HyperComments